«Πρώτα βήματα στη δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας» – Ε΄ ΤΑΞΗ- 22/5/18

Tην Τρίτη, 22 Μαΐου, οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης παρακολούθησαν ένα βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών με θέμα «Πρώτα βήματα στη δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας».
Ο εισηγητής του σεμιναρίου, κος Αργύρης Θέος, εργάζεται ως διευθυντής Φωτογραφίας στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και έχει βραβευτεί για την δουλειά του στη σειρά του Κ. Κουτσομύτη «Τα παιδιά της Νιόβης».
Ο κος Α. Θέος είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών και έχει στο ενεργητικό του μεταξύ άλλων 8 ταινίες μεγάλου μήκους, 19 τηλεοπτικές σειρές και την επιμέλεια φωτισμού σε 61 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που δημιούργησε στερεοσκοπική (3D) ταινία μικρού μήκους κινηματογραφικών προδιαγραφών.
Με μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, διδάσκει σεμινάρια σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και ετοιμάζει συνεχώς νέες δράσεις πάνω στον Οπτικό και Οπτικοακουστικό Γραμματισμό.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια και την υπομονή του να παρουσιάσει το πρόγραμμα αυτό, για πρώτη φορά, σε μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου.
Η ταινία που δημιούργησαν τα παιδιά με την καθοδήγηση του κ. Α. Θέου θα παρουσιασθεί τις προσεχείς ημέρες σε όλο το Σχολείο μας.
Ευχαριστούμε πολύ τη Γονέα, κα Θ. Μαγουλά, για τη βοήθεια στη διοργάνωση της παρουσίασης.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.