ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!

Τα πρώτα λείψανα των Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία βρέθηκαν σήμερα, 22.1.2018, καθώς ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών στο αλβανικό έδαφος. Οι φωτογραφίες από το σημείο της εκταφής που δημοσίευσε το Υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

” Ιστορική στιγμή η πρώτη ανεύρεση οστών δύο Ελλήνων πεσόντων. Οι εργασίες άρχισαν σήμερα, παρουσία μικτής ελληνο-αλβανικής επιτροπής, σε κλίμα συγκίνησης.” έγραψε το Υπουργείο Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο twitter.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες άρχισαν πλησίον του διατηρητέου νεκροταφείου από το 1941, στο σημείο Ντραγκότ του νομού Τεπελενίου. Υπολογίζεται πως 620 και πλέον πεσόντες είναι θαμμένοι στη συγκεκριμένη θέση, ενώ οι εκταφές θα συνεχιστούν έως την περιοχή της Κορυτσάς, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται πρόχειρα θαμμένοι περίπου 6.800 από τους 8.000 Έλληνες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ιταλούς.

Ως «ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, παρευρισκόμενη στην έναρξη των εργασιών, αυτήν την ημέρα διότι, όπως είπε, «πρόκειται για τους τελευταίους άταφους πεσόντες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.