Εκδηλώσεις Δήμου Αμαρουσίου – ΜουσικοΘεατρικές Βραδιές Νοεμβρίου στο Μαρούσι

MOUSIKOTHEATRIKES_BRADIES_esoteriko_fn2MOUSIKOTHEATRIKES_BRADIES_esoteriko_fn2

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Εκδηλώσεις Δήμου Αμαρουσίου – ΜουσικοΘεατρικές Βραδιές Νοεμβρίου στο Μαρούσι
          
 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει  ο η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Πρόκειται για σειρά παραστάσεων με τίτλο ΜουσικοΘεατρικές Βραδιές Νοεμβρίου στο Μαρούσι που πραγματοποιούνται από Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής,Κηφισίας 207,Μαρούσι.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν και δύο παιδικές παραστάσεις:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ώρα 19:00
«Ο Κρυμμένος Θησαυρός»

Οι Ελληνικές Μαριονέτες θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του παραμυθιού με τις φωνές σπουδαίων και αγαπημένων ηθοποιών και τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.
Ο Σπίθας, ένα ξέγνοιαστο κι ανέμελο παιδί, ζει μαζί με τη μητέρα του στο φτωχικό τους σπιτικό, στην άκρη του μικρού τους ορεινού χωριού.Πίσω από το ζωγραφιστό τσουκάλι με τη φωτιά, βρίσκεται μια μεγάλη βαριά πόρτα, κλειδωμένη με ένα χρυσό λουκέτο.Ο μόνος που μπορεί ν’ ανοίξει την πόρτα, είναι ο πανούργος Άρχοντας Μπαραμπάς Καραμπάς, που έχει το χρυσό κλειδί.Όποιος καταφέρει να ανοίξει τη μυστική πόρτα, θα αντικρύσει τα αμύθητα πλούτη του Κρυμμένου Θησαυρού.Ο Σπίθας μαζί με την παρέα του, την όμορφη και συνετή Βιολέττα και τον αγαθό γκαφατζή Πηδηχτούλη, πρέπει να πάρουν το χρυσό κλειδί από τον Μπαραμπά Καραμπά και τη συμμορία του.Η πονηρή Μαντάμ Αλεπού και ο Γέρο Μάνταλος, στήνουν στα παιδιά παγίδα.
Άραγε θα καταφέρουν να ξεφύγουν και να πάρουν το χρυσό κλειδί; Ποιος είναι ο αληθινός Κρυμμένος Θησαυρός της ζωής; Βρίσκεται πίσω απ’ τη βαριά πόρτα, ή μήπως φωλιάζει στο νου και στην καρδιά;
Ακούγονται οι ηθοποιοί:
Σπίθας & Γερομάνταλος: Ανδρέας Ντούζος,Πηδηχτούλης: Χρόνης Εξαρχάκος,
Βιολέτα & Αλεπού: Αγνή Βλάχου,Μπαραμπάς Καραμπάς: Ζώρας Τσάπελης,
Μάνα & Χελώνα: Δήμητρα Σερεμέτη ,Βιβλίο: Ντάνος Λυγίζος  
Τραγουδούν: Ανδρέας Ντούζος – Ζώρας Τσάπελης – Αγνή Βλάχου

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 ώρα 19:00
«Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του Πολέμου»
Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο κεντρικός ήρωας Καραγκιόζης σε αυτή τη διασκευή της αντιπολεμικής κωμωδίας «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που διατηρεί τα στοιχεία του πρωτοτύπου (αμεσότητα, ποικιλία χαρακτήρων, ποίηση) αλλά ταυτόχρονα προσεγγίζει τους θεατές μέσα από τον τύπο του ‪Καραγκιόζη, γιατί ο γνώριμος συμβολισμός του, ως καταφερτζής και πολυμήχανος Ρωμιός δημιουργεί μια προσιτή αναλογία. Οι συντελεστές έχοντας λάβει υπόψιν την ηλικία που απευθύνονται και χωρίς υπεραπλουστεύσεις, έχουν απαλείψει τις βωμολοχίες και τα διονυσιακά στοιχεία ενώ στα μελοποιημένα με σεβασμό στην παράδοση χορικά, από την Αναστασία Παπαδημητρίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία της ζωντανής επί σκηνής συμμετοχής.
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Τάσος Κοντόγιωργας

Η είσοδος και για τις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη.

                                                                                           
                                                                                    

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.