Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ)

PA180003PA180004PA180006PA180007

Μια ξεχωριστή εμπειρία αποκόμισαν την Τετάρτη οι μαθητές/μαθήτριες της Ε΄Τάξης με την επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Σχολείου μελών του Σ.Κ.Ε.Π. ( Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους). Ο ΣΚΕΠ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008.
Σκοπός του είναι η άρση των προκαταλήψεων σχετικά με την αναπηρία και η ενσωμάτωση των νέων με αναπηρία στην καθημερινότητα.
Όραμα έχει μια κοινωνία μέσα στην οποία όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι.
Στόχος του είναι η αφύπνιση και η αλλαγή στάσης του γενικού πληθυσμού απέναντι στην αναπηρία, στα πλαίσια ενός κοινωνικού περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων & ευκαιριών.

Τα παιδιά είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Παναγιώτη και τον κ. Στέφανο για την καθημερινότητα, τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες νέων με αναπηρία. Στο τέλος και κατά την αποχώρηση τα παιδιά συνόδεψαν τον Παναγιώτη και τον Στέφανο στη έξοδο και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μία πτυχή της καθημερινότητας, την επιβίβαση στον αυτοκίνητο αλλά και την οδήγηση ενός ατόμου με αναπηρία.
Ευχαριστούμε πολύ τον Παναγιώτη και τον Στέφανο για αυτό το ξεχωριστό, βιωματικό μάθημα.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ΣΚΕΠ μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα : www.skep.gr

ΥΓ Αποτελεί σοβαρή παράλειψη του Σχολείου και του γράφοντος και για αυτό ζητούμε συγγνώμη η έλλειψη ράμπας για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και αυτό διαπιστώθηκε κατά την είσοδο του αναπηρικού αμαξιδίου του Στέφανου στην αίθουσα. Δεσμευόμαστε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.