16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών “ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2015”

Με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του καραγκιόζη, το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2015», με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, στον αύλειο χώρο του Μουσείου (οδός Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου), θα παρουσιασθούν έξι μοναδικές παραστάσεις από καταξιωμένους εκπροσώπους τους είδους, αφιερωμένες στο ελληνικό πνεύμα του λαϊκού παραμυθιού στον Καραγκιόζη του οποίου εμπνευστής και εδραιωτής υπήρξε ο μεγάλος δάσκαλος του Θεάτρου Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης.

Την έναρξη του 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης και ακολούθως θα δοθεί η παράσταση «Το μαγεμένο πουλί» από τον Χρήστο Στανίση. Οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου».

Θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις:
– Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:45, «Το ναυάγιο του Καραγκιόζη» από τον Τάσο Δουρμούσογλου
– Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:45, «Το όνειρο του Καραγκιόζη» από τον Κων/νο Ντούμπα
– Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:45, «Η θεία Καρόλου» από τον Νίκο Μπαρμπούτη και 20:30 η παράσταση «Ο ιπτάμενος γορίλλας», από το Μιχάλη Ταυλάτο
– Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:45, «Για να δούμε τι θα δούμε» από τον Γιάννη Νταγιάκο.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.