ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διοργανώνουν μια δέσμη δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΥΠΑΙΘ «Κοινωνικό Σχολείο», με θέμα: «Κοινωνικό Σχολείο: Μάθηση με κοινωνικό προσανατολισμό»,.

Το «Κοινωνικό Σχολείο» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 και αφορά το σύνολο των μαθητών και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, καθώς και των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία μέσα από ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας, την κοινωνική ευεξία των μελών του συνόλου της σχολικής κοινότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Βασικοί θεματικοί άξονες του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» είναι:

• Η πρόληψη των Διακρίσεων και της εκδήλωσης πράξεων Βίας και Ρατσισμού στα σχολεία και η προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
• Η πρόληψη της χρήσης νόμιμων και παράνομων Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Εθισμού στο Διαδίκτυο
• Η Υγιεινή Διατροφή
• Η Σεξουαλική Αγωγή και η πρόληψη προσβολής από νοσήματα και μετάδοσης μολυσματικών νόσων
• Η Κυκλοφοριακή Αγωγή

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 19.00 έως τις 21.30, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.