Πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο το ΕΜΠ – Έξι στα 800 κορυφαία στον κόσμο

Σύμφωνα με τον νέο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της εταιρείας εξειδικευμένης πληροφόρησης για την ανώτατη εκπαίδευση «QS», που δημοσιεύτηκε στο Topuniversities.com έξι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα 800 κορυφαία του κόσμου,

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) τοποθετείται για πρώτη φορά στο νούμερο ένα των ελληνικών καθώς βελτιωθηκε σε τέσσερις από τους έξι τομείς που χρησιμοποιούνται στη μεθοδολογία κατάταξης της QS: ερευνητικές παραπομπές ανά πανεπιστήμιο, αναλογία φοιτητών, ακαδημαϊκή φήμη και φήμη εργοδοτών.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την πρώτη θέση έπεσε φέτος στην τρίτη ενώ το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπως και πέρυσι, παραμένει το δεύτερο καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Αναλυτικότερα, τα ελληνικά πανεπιστήμια φέτος έχουν τις εξής θέσεις στον διεθνή πίνακα κατάταξης:

Πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη ήταν για τρίτη χρονιά το ΜΙΤ των ΗΠΑ, με δεύτερο το Κέμπριτζ, τρίτο το Imperial College του Λονδίνου, τέταρτο το Χάρβαρντ και πέμπτο της Οξφόρδης.

Ο πίνακας κατάταξης βασίζεται σε έξι δείκτες:

1) Ακαδημαϊκή φήμη (40%),

2) Φήμη εργοδότη (10%),

3) Αναλογία πανεπιστημιακών φοιτητών (20%),

4) Παραπομπές ανά πανεπιστήμιο (20%),

5) Διεθνείς φοιτητές (5%)

6) Διεθνές πανεπιστήμιο (5%).

Ως καλύτερο ασιατικό πανεπιστήμιο αξιολογείται το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (22η θέση) ενώς η αφρικανική ήπειρος εκπροσωπείται στην πρώτη 500άδα με πέντε πανεπιστήμια, με καλύτερο εκείνο του Κέιπ Τάουν (141η θέση)

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.