Τη Δευτέρα, 26-5-14 θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων

Την Πέμπτη 29 Μαΐου θα αρχίσουν οι προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.
Την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της Τράπεζας Θεμάτων, από την οποία θα επιλεγούν τα θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις των φετινών μαθητών της Α΄ Λυκείου.

Οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου και, για πρώτη φορά με βάση το νέο σύστημα, το 50% των θεμάτων θα επιλεγεί με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% θα επιλέγεται από τον διδάσκοντα κάθε μαθήματος. Ηδη, στην Τράπεζα έχουν ενταχθεί 300 θέματα διαφορετικού βαθμού δυσκολίας για τα εξεταζόμενα μαθήματα της τάξης, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της Τράπεζας θα οργανωθούν περί τα 1.000 θέματα ανά μάθημα – κάτι που δεν συνέβη φέτος λόγω έλλειψης χρόνου.

Όμως, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα ανοίξει την πρόσβαση στην Τράπεζα πριν από τις εξετάσεις, τελικά θα το κάνει μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξή τους. Ένας λόγος που δε θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους μαθητές και καθηγητές να μελετήσουν τα θέματα είναι ότι το υπουργείο θέλει να αποφύγει οι μαθητές να «παπαγαλίσουν» τα θέματα, ο αριθμός των οποίων είναι σχετικά μικρός.

πηγή: kathimerini.gr

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.