ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 3 ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ .

Τρία δημοτικά σχολεία Τρίπολης εφαρμόζουν ένα καθαρά περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με τηγανέλαια, από τα οποία θερμαίνουν τις εγκαταστάσεις τους.
Οι μαθητές του 10ου, του 8ου και 3ου Δ. Σ. Τρίπολης έχουν προμηθευτεί από το σχολείο τους ένα μπουκαλάκι μέσα στο οποίο φέρνουν από το σπίτι το τηγανέλαιο, που σε διαφορετική περίπτωση θα το πετούσαν στο νεροχύτη και πήγαινε άχρηστο στην αποχέτευση. Φτάνοντας στο σχολείο αφήνουν σε μια δεξαμενή το τηγανέλαιο, το οποίο στη συνέχεια μέσω ενός εργαστηρίου μετατρέπεται σε βιοντίζελ και θερμαίνεται το σχολείο. Παράλληλα, από το υπόλειμμα της επεξεργασίας υπάρχει εργαστήριο γλυκερίνης και τα παιδιά μέσα από μια βιωματική διαδικασία παράγουν σαπούνι.
Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, τα σχολεία εξοικονόμησαν χρήματα και μάλιστα σε ποσοστό 50% μειώθηκε η αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση. Επιπλέον γίνεται προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού και στα υπόλοιπα σχολεία της Τρίπολης, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, ενώ επισημάνθηκε ότι στο περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες της Τρίπολης, πηγαίνοντας τα τηγανέλαια στα σχολεία εφαρμογής του προγράμματος.
Πηγή : protothema

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.