»Έφυγε» ο Ικαριώτης που κορόιδεψε τον καρκίνο


Ο αιωνόβιος Ικαριώτης που κατέρριψε τις προβλέψεις των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ή 102 ετών, καθώς ο ίδιος δε θυμόταν ακριβώς το έτος γέννησής του
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου »έφυγε» από τη ζωή ο Σταμάτης Μωραϊτης (Μπαλλάτος), ο αιωνόβιος για τον οποίο τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, από τους New York Times μέχρι αυτά της Ευρώπης και της Ασίας, είχαν κάνει αφιέρωμα στη ζωή του.
Με αφορμή την ηλικία του, την οποία δε θυμόταν ακριβώς, και το γεγονός ότι πριν 36 χρόνια στην Αμερική, του είχε διαγνωσθεί καρκίνος στον πνεύμονα, είχε έρθει στην Ικαρία για να περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του.
Από τότε, ζούσε ευτυχισμένος στο νησί με τη γυναίκα του και τους φίλους του.
Του άρεσε το καλαμπούρι, ήταν πολύ εργατικός και είχε βαθύ έρωτα για τη σύζυγο του, Ελπινίκη Μωραϊτη, η οποία απεβίωσε πέρσι και από τότε κατέπεσε και ο ίδιος.
»Περίμενα να πεθάνω, αλλά απλώς δεν συνέβαινε. Τα βράδια περπατούσα ως την ταβέρνα όπου έπαιζα πόρτες και έπινα κρασί με φίλους μέχρι τα μεσάνυχτα», είχε πει σε συνέντευξή του.
Ο ίδιος στις αρκετές συνεντεύξεις που είχε δώσει, εκμυστηρευόταν πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν το κρασί, δικιάς του μάλιστα παραγωγής και τα ικαριώτικα προϊόντα.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.