Κάρτα υγείας και δωρεάν εξετάσεις για μαθητές


Κάρτα υγείας και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία με στόχο σταδιακά να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και θα περιλαμβάνει καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές εξετάσεις, καθώς επίσης και εξετάσεις για περιπτώσεις σκολίωσης, κύφωσης κλπ.
O υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, η οποία προβλέπει την επίσκεψη κινητών μονάδων στα σχολεία, όπου οι γιατροί θα κάνουν τις εξετάσεις στα παιδιά μετά και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.
Οπως μάλιστα είπε ο υφυπουργός, εκτός από τις εξετάσεις θα αναληφθούν πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης των μαθητών για θέματα υγείας με την έκδοση φυλλαδίων, ενώ θα διδάσκονται πώς να παρέχουν και πρώτες βοήθειες, όπως συνηθίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
πηγή: Έθνος

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.