Έναρξη ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μέσω τηλεδιάσκεψης


Την έναρξη ημερίδων μέσω τηλεδιάσκεψης στα σχολεία της χώρας, κήρυξαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Π Δ Β Μ Θ Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου.

Κύριος στόχος των ημερίδων, που ξεκίνησαν στα σχολεία, είναι να ευαισθητοποιηθούν περισσότερα από 1.000.000 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 24 ημερίδες σε ολόκληρη την επικράτεια, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες γονείς και παιδιά. Κάθε ημερίδα προβάλλεται ζωντανά, μέσω live streaming όπου μπορούν να την παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από το σπίτι τους. Mέσα από τη διαδραστική συμμετοχή γονείς και παιδιά μπορούν να ενημερώνονται τόσο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγηση τους σε αυτό. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος http://www.cyberkid.gov.gr/, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.
O κ. Γ. Μπαμπινιώτης δήλωσε: «Είναι ευτυχής συγκυρία που δύο υπουργεία τα οποία φαινομενικά δεν έχουν σχέση μεγάλη μεταξύ τους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά έχουν έναν κοινό δημιουργικό στόχο: να ενημερώσουν τους μαθητές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, και βεβαίως και τους γονείς, ώστε να προλάβουμε όλες αυτές τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου παράλληλα προς τις δημιουργικές διαδικασίες και ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο».
Με την καθιέρωση και υλοποίηση των ημερίδων μέσω τηλεδιασκέψεων, εκτιμάται ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα συνδεθεί σε πραγματικό χρόνο με περισσότερα από 19.000 σχολεία σε τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους εξειδικευμένους αξιωματικούς – επιστήμονες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τους ανήλικους χρήστες του αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 120 παιδιά που νοσηλεύονται από “internet-τισμό”. Nοσηλεύονται από υπερβολική χρήση του Internet. Αυτό, δυστυχώς, είναι μια πικρή αλήθεια, και είναι ένας από τους λόγους που η Υπηρεσία μας πήρε την πρωτοβουλία αυτή. Mέσα από τις ημερίδες αυτές, έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στον ξέφρενο ρυθμό του εθισμού και του cyber bullying. Tη λεγόμενη «κυβερνοκαζούρα». Τώρα, πειράζουν τους συμμαθητές τους με ηλεκτρονικούς τρόπους, με αποτέλεσμα ένα 20% να φτάνει σε στάδια αυτοκτονίας. Έχουμε σώσει 418 συνανθρώπους μας, και μέρος των παιδιών που συμπεριλαμβάνονται στα άτομα αυτά είχαν δεχτεί, cyber bullying – κυβερνοκαζούρα, και ήθελαν να φύγουν από αυτή τη ζωή».
πηγή:esos.gr

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.