Ανάκλαση του φωτός

Ανάκλαση του φωτός (παιχνίδι)

Ανάκλαση του φωτός (παιχνίδι)

Παιχνίδι τύπου flash για τη Φυσική

Ανάκλαση ονομάζεται το φαινόμενο της αλλαγής της κατεύθυνσης του φωτός, όταν προσπίπτει σε μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια.” Η ανάκλαση του φωτός είναι μια έννοια που καλούνται να μάθουν οι μαθητές της Ε τάξης μέσω του μαθήματος Ερευνώ και ανακαλύπτω. Ο καλύτερος τρόπος για την κατανόηση αυτής της έννοιας είναι μέσω του παιχνιδιού. Το άρθρο περιλαμβάνει ένα απλό εκπαιδευτικό παιχνίδι με καθρέφτες και φωτεινές ακτίνες που “αναζητούν” το στόχο τους

Δεν απαιτεί εγκατάσταση εφαρμογής παρά μονάχα το Adobe Flash Player. Η οθόνη εισαγωγής περιλαμβάνει link προς την εταιρία δημιουργίας του παιχνιδιού. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Απαιτεί λίγα δευτερόλεπτα για να «φορτώσει» η αρχική οθόνη του παιχνιδιού. Μόλις αυτό γίνει…

  1. …επιλέξτε το Start.
  2. …επιλέξτε το επίπεδο του παιχνιδιού (για τα παιδιά ο στόχος μπορεί να είναι ο τερματισμός του εύκολου –easy- επιπέδου)

Χρειάζεται κατάλληλο γύρισμα των καθρεφτών. Όταν ενεργοποιηθούν οι ακτίνες του φωτός (κλικ στα βέλη) θα πρέπει αυτές να φτάσουν στο στόχο τους (τετράγωνο). Η κάθε ακτίνα έχει δικό της ξεχωριστό στόχο (τετράγωνο), ανάλογα με το χρώμα της.

http://www.labschool.eu/flash-games/labyrex.html

Σύνδεση με το βιβλίο.

Αν τελειώσατε το εύκολο επίπεδο του παιχνιδιού τότε είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε σωστά την πορεία των φωτεινών ακτίνων στην 2η εργασία του τετραδίου εργασιών (Σελίδα 139, Τετράδιο Εργασιών, Ερευνώ και ανακαλύπτω, Ε τάξη).

Ποια από τα 3 αντικείμενα βλέπει το κορίτσι;

Ποια από τα 3 αντικείμενα βλέπει το κορίτσι;

Read more: http://www.labschool.eu/course-material/reflection-of-light.html#ixzz2LTSCh9c9
LabSchool.EU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *