Σε αυτή τη μαυρόασπρη φωτογραφία της Πατησίων διακρίνεται η ποιήτρια και ηθοποιός Κατερίνα Γώγου να περπατάει σε έναν πανέμορφο δρόμο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1978 και μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει να αναγεννήσει την ιστορική οδό Πατησίων.

Την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της πολιτιστικής και εμπορικής ταυτότητας της οδού Πατησίων αναλαμβάνει το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η δράση αποκαλείται «Η Πατησίων μας» και διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό σύλλογο Αθηνών, την «Τεχνόπολις» αλλά και τοπικούς φορείς και επιτροπές κατοίκων της περιοχής.

Η δράση θα μετατρέψει σε εκθέσεις φωτογραφίας τις βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου της Αθήνας και οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα αφορούν φωτογραφίες αρχείου του δρόμου και της γύρω περιοχής και θα φέρουν τον υπότιτλο «Πατησίων… θυμάσαι;» σε αντίστιξη με καλλιτεχνικές φωτογραφίες του σήμερα, που επίσης σχετίζονται με τον δρόμο και θα φέρουν τον τίτλο «Πατησίων … τώρα;».

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν είτε αυτούσιες είτε σε μορφή κολάζ σε μεγάλες επιφάνειες-banners και θα τοποθετηθούν εσωτερικά στις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων.

Η ιδιότυπη έκθεση θα ξεκινήσει επίσημα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Πηγή:  iefimerida.gr


Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση