• Το ιπποφαές είναι ένας πολυετής φυλλοβόλος θάμνος που το ύψος του ξεπερνά τα 3 μέτρα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό ακόμα και στις ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας αλλά και παγετού ενώ μπορεί να φυτευτεί σε άγονα εδάφη με πολύ λίγες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας. Οι καρποί του ωριμάζουν τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου οι ρόγες  του φυτού μοιάζουν με αυτές του σταφυλιού και παίρνουν πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα.

  • Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των  καλύτερων θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Λένε ότι περιέχει περισσότερη  βιταμίνη c από το ακτινίδιο και το πορτοκάλι και περισσότερη βιταμίνη E από σιτάρι και το καλαμπόκι.

  • To ιπποφαές είναι εκπληκτικά πλούσιο σε λινολενικό οξύ το οποίο μπορεί να βρεθεί μόνο στο μητρικό γάλα ή σε λάδι ηράνθεμου. Επίσης η  βιταμίνες που έχει βοηθάνε πολύ τον οργανισμό. Η βιταμίνη Α βοηθάει την όραση το βλεννογόνο και στην αντίσταση της μόλυνσης. Η βιταμίνη D βοηθάει στο σχηματισμό των οστών και η βιταμίνη Κ βοηθάει στην πήξη του αίματος.

Από τη μαθήτρια της Ε’ Σταμούλου ΒάσιαΘα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση