Μαγικές λέξεις: εμπλουτισμός λεξιλογίου και αλφαβητική σειρά

Οι μαγικές λέξεις είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να μαθαίνουν οι μαθητές καινούριες λέξεις και τη σημασία τους και να εμπλουτίζουν έτσι το λεξιλόγιό τους. Μπορείτε να φωτοτυπήσετε το έντυπο σε λιγάκι πιο χοντρό χαρτί από το κοινό Α4, να το κόψετε σε κάρτες και να τις τοποθετήσετε σε εμφανή σημεία μέσα στην τάξη. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (θα κρίνετε εσείς πότε) γράφετε τη λέξη που θέλετε να δώσετε στους μαθητές στον πίνακα και τους παροτρύνετε να πάρουν μία κάρτα και να συμπληρώσουν το τετραγωνάκι της λέξης. Τα παιδιά θα πρέπει να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα πεδία χρησιμοποιώντας το λεξικό τους.  Στο κενό μέρος της κάρτας μπορούν να ζωγραφίσουν μια ζωγραφιά που να αντιπροσωπεύει τη λέξη τους.

Για να μη χάνονται οι κάρτες μπορείτε να τις τρυπήσετε στο κυκλάκι και να τις δέσετε με ένα κορδελάκι (ίσως με ένα χερουλάκι από κάποια παλιά τσάντα δώρου που είναι εύκολο τα παιδιά να το δένουν και να το λύνουν μόνα τους).

Προέκταση: όταν μαζευτούν αρκετές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαγικές λέξεις ως υλικό για την εύρεση της αλφαβητικής σειράς. Ζητάτε από τους μαθητές να βάλουν πάνω στο θρανίο 10 τυχαίες κάρτες (ή όσες κρίνετε εσείς) και μετά να τις τοποθετήσουν σε αλφαβητική σειρά. Η εργασία μπορεί να γίνει και σε ζευγάρια.

Οι μαγικές λέξεις μπορούν να δοθούν σαν άσκηση και στο σχολείο και στο σπίτι.Το έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ.

Υλικό για μικρές και μεσαίες τάξεις.

Πηγή:http://teleytaiothranio.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *