Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού στο Νηπιαγωγείο μας.
Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια.
Ταξιδέψαμε στην Αρχαία Ελλάδα και μιλήσαμε για τον Εγκέλαδο, τον αρχηγό των γιγάντων και το τέλος του. Συζητήσαμε με τα παιδιά για τους σεισμούς.
Εστιάσαμε στην ενημέρωση και τα μέτρα προστασίας στο σχολείο και τα βήματα που ακολουθούμε.
Αν είμαι στα τραπεζάκια και ζωγραφίζω ή τρώω μπαίνω κάτω από το τραπέζι και κρατάω το πόδι του τραπεζιού. Αν είμαι κοντά στο κουκλόσπιτο ή στην παρεούλα, γίνομαι χελωνίτσα και καλύπτω το κεφάλι μου με τα χέρια.
Μόλις σταματήσει ο σεισμός, κάνουμε τρενάκι μπροστά στην πόρτα της τάξης, ήρεμα και χωρίς πανικό για να βγούμε στην αυλή.
Στο προαύλιο στεκόμαστε στο σημείο συγκέντρωσης, ήρεμα και υπομονετικά.
Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν συμμετείχαν στην άσκηση. Με ψυχραιμία ακολούθησαν τις οδηγίες και η άσκηση έγινε με επιτυχία από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας.
Τέλος, φτιάξαμε μία ατομική κατασκευή:







