Αφού μιλήσαμε για τις γνώσεις και τις εμπειρίες των παιδιών σχετικά με την άνοιξη και είδαμε ένα σχετικό βίντεο, θελήσαμε να επεξεργαστούμε το θέμα αυτό μέσα από μύθους και ιστορίες που αρέσουν πολύ στα παιδιά και κινητοποιούν το ενδιαφέρον τους. Σταθήκαμε περισσότερο στους άξονες χελιδόνια, αμυγδαλιά και αλλαγή των εποχών.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η πρώτη δούλεψε πάνω στα χελιδονίσματα φτιάχνοντας την κατασκευή της χελιδόνας και όταν ολοκληρώθηκε τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι.
Η δεύτερη ”πείραξε” λίγο το τραγούδι βάζοντας άλλες λέξεις σε μερικά σημεία.
Η τρίτη ανέλαβε να δραματοποιήσει και να μας παρουσιάσει το μύθο της Φυλλίς και του Δημοφώντα για την αμυγδαλιά.
Η τέταρτη δημιούργησε ένα εικαστικό έργο πάνω στο μύθο της Φυλλίς και του Δημοφώντα για την αμυγδαλιά.
Στην πορεία επεξεργαστήκαμε το μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης για την αλλαγή των εποχών, δουλεύοντας ξανά σε μικρές ομάδες.
Η πρώτη ομάδα ανέλαβε να φτιάξει τους δρόμους της Περσεφόνης. Ο ένας δρόμος οδηγεί στη Δήμητρα και περνάει από εικόνες που αρχίζουν με το γράμμα ”Δ” και ο άλλος δρόμος οδηγεί στον Άδη με τις εικόνες που αρχίζουν από ”Α”.
Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε να βοηθήσει την Περσεφόνη να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα στη μαμά της. Αφού σκέφτηκαν το μήνυμα τα παιδιά το αντέγραψαν, παραλείποντας μερικά γράμματα και στη θέση τους ζωγράφισαν εικόνες που αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα.
Η επόμενη ομάδα έπρεπε να φτιάξει ένα λαβύρινθο στην πίστα του Beebot με τα τουβλάκια της τάξης και να προγραμματίσουν τη μελισσούλα, ώστε να βοηθήσουν την Περσεφόνη να αποδράσει από τον Άδη.
Η επόμενη έφτιαξε μια μακέτα που να αποτυπώνει την εναλλαγή των εποχών σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα μετά από βίντεο που είχαμε δει.
Η τελευταία ομάδα δούλεψε με αφορμή το τραγούδι ”Κοιμήσου Περσεφόνη” και το αναπαράστησε εικαστικά.