Σπιτικά χρώματα

Γεια σας παιδιά!

Μιας και έχει μπει η Άνοιξη εδώ και καιρό τι θα λέγατε να φτιάξουμε κατασκευές με όμορφα ανοιξιάτικα χρώματα; Δεν χρειάζεται να βγείτε και να αγοράσετε τίποτα, ό,τι θα χρειαστούμε το έχετε ήδη στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξουμε όμως τα χρώματα αν δεν έχουμε ήδη στο σπίτι τέμπερες ή νερομπογιές; Κανένα πρόβλημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα από φρούτα, λαχανικά ή λουλούδια. Για μερικές ιδέες μπορείτε να δείτε την παρακάτω φωτογραφία:

Φυσικά χρώματα

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε όλα τα χρώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υλικά που δεν αναφέρονται. Αν πάλι βαριέστε να φτιάξετε χρώματα αλλά έχετε στο σπίτι τέμπερες, νερομπογιές ή χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά. Απλώς πρέπει να είναι διαλυμένα σε νερό.

Ωραία λοιπόν, ετοιμάσαμε τα χρώματα. Πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε τώρα; Μα μπορούμε μ’ αυτά να χρωματίσουμε οποιοδήποτε υλικό θέλουμε! Μερικές ιδέες είναι:

  • χαρτί
  • λουλούδια
  • αυγά
  • φίλτρα καφέ
  • μάλλινες κλωστές
  • ζυμάρι

ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορεί να απορροφήσει το χρώμα. Ορίστε και μερικές ιδέες για έμπνευση:

Λουλούδια
Λουλούδια
Λαχανικά
Χάρτινη θήκη αυγών
Ζυμάρι
Αυγά
Χαρτομάντηλο

Μόλις τελειώσετε τις κατασκευές ή τις ζωγραφιές σας μπορείτε να τις φωτογραφήσετε και να τις στείλετε στο email του σχολείου μαζί με το όνομα σας έτσι ώστε να τις δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα και να τις δούνε όλα τα παιδιά!

Καλές δημιουργίες!