ΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Ένα φύλλο εργασίας από το worksheetfun, όπου τα παιδιά καλούνται να βάλουν τους αριθμούς από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.

Μπορούμε, αν θέλουμε να κάνουμε και το αντίστροφο, από το μεγαλύτερο δηλαδή προς το μικρότερο.

       

Οι σχηματούληδες

Αφού συνεννοηθήκαμε από την προηγούμενη μέρα με τις μητέρες των παιδιών (ευτυχώς που είναι κι αυτές και βοηθούν πολύ στις τηλεδιασκέψεις!), σχημάτισαν τα σχήματα σε άσπρα χαρτιά και τα παιδιά τα έβαψαν. Κόψαμε όλοι μαζί τα σχήματα και σκεφτήκαμε πώς μπορούμε με τα σχήματα να φτιάξουμε τους δικούς μας σχηματούληδες. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Το κάθε παιδί στη συνέχεια μας παρουσίασε το σχηματούλη του, λέγοντας ποια σχήματα έχει.

 

Διαβάζοντας τα ονόματα των σχημάτων

Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε τη θεματική ενότητα των σχημάτων εμφανίστηκαν στην οθόνη μας μερικά σχήματα, που έφυγαν από τη σχηματοχώρα και ταξίδεψαν ως την πόλη μας! Τους γνωρίσαμε έναν έναν, είδαμε τα χαρακτηριστικά τους και μας υποσχέθηκαν ότι θα μείνουν μαζί μας καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μάλιστα, επειδή είναι κλειστά τα σχολεία και γνωριστήκαμε από τον υπολογιστή, είπαν ότι θα έρθουν στο σχολείο μας, μόλις ανοίξουν τα σχολεία!

Σήμερα μας έκαναν μια παρέλαση. Αλλά όχι έτσι απλά! Έπρεπε να διαβάζουμε το όνομα του κάθε σχήματος και αυτά ως δια μαγείας θα εμφανίζονταν! (Η άσκηση έγινε στο power point, αλλά εδώ την ανεβάζω αναγκαστικά σε pdf μορφή). Στο τέλος τραγουδήσαμε το τραγούδι των σχημάτων σε μελωδία Jingle Bells (ένα τραγούδι που επινόησε η πολύ καλή νηπιαγωγός και φίλη Σπέρη Καραμπατάκη).

Διαβάζω τα ονόματα των σχημάτων

Σχήματα και ονόματα

Ένα διαδραστικό παιχνίδι στο wordwall.net, όπου τα παιδιά καλούνται να βρουν το όνομα του κάθε σχήματος.

https://wordwall.net/resource/7519741

Στη λίστα δεξιά από το παιχνίδι επιλέγουμε κι άλλα παιχνίδια με τα ονόματα των σχημάτων.

Αντιγράφω πίνακες γνωστών καλλιτεχνών

Συνεχίζοντας τη θεματική ενότητα των σχημάτων βλέπουμε ότι πολλοί γνωστοί ζωγράφοι χρησιμοποιούν απλά σχήματα, για να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης τους. Βλέπουμε από το διαδίκτυο πίνακες χαρακτηριστικούς με σχήματα (Paul Klee, Kandinsky, Mondrian) και τα παιδιά μου λένε πού και ποια σχήματα βλέπουν. Στη συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς τον ίδιο πίνακα.

Mondrian:

Από εδώ εκτυπώνω την εργασία:

Ζωγραφίζω Μοντριάν

Μπορώ στη συνέχεια να κόψω τους μικρούς πίνακες, να τους κολλήσω σε μαύρο χαρτονάκι Α4 και να φτιάξω έναν υπέροχο πίνακα!

 

 

Θερμά και ψυχρά χρώματα

Ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα των χρωμάτων θα μιλήσουμε για τα ψυχρά και τα θερμά χρώματα.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα πολύ όμορφες ζωγραφιές που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αποτυπώσουμε την αντίθεση ψυχρών και θερμών χρωμάτων. Το κάθε παιδί διαλέγει την εικόνα που θέλει να κάνει, παίρνει μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή κηρομπογιές και γινόμαστε καλλιτέχνες!

Παρακάτω θα βρείτε τις εικόνες:

op art heart

 

         

Σας δείχνω και τις ιδέες που βρήκα στο διαδίκτυο, για να δουν τα παιδιά τι θα φτιάξουν, ώστε να διαλέξουν πιο εύκολα:

Art Lesson: Op Art Hearts | Valentine art projects, Valentines art, Op art lessons  Warm and Cool Colors - Warm Colored Leaves - Autumn / Fall | Colorful art projects, Fall art projects, Leaf art  Checkerboard Spiderwebs • TeachKidsArtTree in Warm & Cool colors  Sun and Moon in warm and cool colors | Color art lessons, Colorful art projects, Cool art projects

Μπράβο μικροί μου καλλιτέχνες!