Etwinning 2020 “Let’s play every day”-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου μας τον πρώτο μήνα Σεπτέμβριο κάναμε την :

Γνωριμία των εκπαιδευτικών, σχολείων, χωρών και παιδιών.

Ξεκινήσαμε με την ανακοίνωση στα παιδιά για την πρόθεση μας να συμμετέχουμε στο έργο και υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός γιατί αγαπάμε το παιχνίδι και την συνεργασία με άλλα σχολεία.

Τα παιδιά εξέφρασαν την χαρά τους σε αυτές τις πρώτες ζωγραφιές για το έργο:

  

Έγινε η γνωριμία με τα παιδιά της πλατφόρμας etwiinng και του έργου μας .Μιλήσαμε για την κλειστή μας ομάδα στο twinspace και την ανάγκη δημιουργίας κωδικού για την ασφάλεια στο διαδύκτιο.

Παρακολουθήσαμε τις  αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο από τις άλλες συνεργαζόμενες χώρες  και γνωρίσαμε έτσι τις πόλεις  τα σχολεία , τις τάξεις αλλά και τους  εκπαιδευτικούς μέσα από την σελίδα του έργου στο twinspace.

Γνωρίσαμε  αρχικά την Σερβία και την Σλοβακία

Εμείς ετοιμάσαμε για να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας ένα κολάζ φωτογραφιών από το σχολείο μας και ένα κολάζ φωτογραφιών από τα αξιοθέατα της πόλης μας ,που επέλεξαν τα παιδιά ,καθώς και ένα κολάζ της χώρας μας προβάλλοντας την ελληνική σημαία.

Αφιερώσαμε στην ομάδα το παρακάτω τραγούδι που μας αρέσει πολύ.

Αποδεχτήκαμε την Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2020

Είδαμε διάφορες χώρες της Ευρώπης στον χάρτη,είπαμε κάποια αξιοθέατα που γνωρίζαμε,είδαμε τα χρώματα από τις σημαίες τους και ακούσαμε τη λέξη Παιχνίδι σε διάφορες γλώσσες προτίστως των συνεργαζόμενων χωρών του προγράμματος μας και κάναμε ανάλογο φύλλο εργασίας.

 

     

Δημιουργήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την Αρχική Αξιολόγηση του έργου μας από τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε πολύ την συνάδελφο και ιδρύτρια του έργου Σταματία Γερονάτσιου.

https://prezi.com/view/JDmH9JorX7R5BOCv94Pp/?fbclid=IwAR01ubPfbqQPI8fDCAisJ0_AukFWNNNAzL8rjLuFukDv4vR59oMJwlExl_M

Έγιναν  διαδικτυακές συναντήσεις με τις συναδέλφους των συνεργαζόμενων σχολείων και ανταλλάξαμε απόψεις για ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα κι αποφασίσαμε να χωριστούμε σε ομάδες προκειμένου να ετοιμάσουμε το λογότυπο και τη μασκότ του έργου μας.

 και συνεχίζουμε…………