Παράδοση ευέλικτων καπακίων 2019.

Δώσαμε και φέτος το παρόν και ήταν δυναμικό!!!!!!!!!

Η  δράση «Ευέλικτα Καπάκια» έχει γίνει πλέον θεσμός.

Συγχαρητήρια στην κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και κ. Ελένη Αντωνακοπούλου από τις Διευθύνσεις Πρ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και την κ. Τίνα Παπασωτηροπούλου για την άρτια οργάνωση της παράδοσης και παραλαβής!!

 

Φέτος, συγκεντρώθηκαν συνολικά παραπάνω από 20 τόνοι πλαστικών πωμάτων (20.230 κιλά, περίπου 12 εκατομμύρια πλαστικά καπάκια, δηλαδή). Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων Π.Ε. και Δ.Ε. του νομού μας, τους γονείς τους και κυρίως τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πατρινούς συμπολίτες μας  που συμμετείχαν και κατάφεραν να δώσουν ισχυρό μήνυμα για περιβάλλον χωρίς πλαστικό και για κοινωνική αλληλεγγύη.

Η δράση ήταν φέτος αφιερωμένη στη κ. Πένη Σακοβέλη, η οποία την εμπνεύστηκε και την υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια και η απουσία της είναι μεγάλη.

Φέτος συμμετείχαν 82 δημοτικά σχολεία και 56 νηπιαγωγεία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ως σχολείο ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο δεδομένα και αγγίσαμε τα 600 κιλά.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον  Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για  την στήριξη που μας προσέφεραν στην παράδοση των ευέλικτων καπακίων , 60 τσουβάλια  μαζί με το 2 Δημοτικό σχολείο Πατρών  τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν στο κάστρο του Ρίου-Αντιρρίου στους υπεύθυνους της Περιβαλλοντολογικής της Π. Ε.Αχαΐας. Και εκεί που αισθανόμασταν το βάρος της διεξαγωγής της μεταφοράς, ένα απλό κάλεσμα στον κ. Γ.Ζησιμάτο βρήκε την λύση τον κύριο Γιάννη και τον ευχαριστούμε θερμά και για αυτό.

Η εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων σχολείων θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά.