Ανακύκλωση μέρος 7ο Μάρτιος-Μarch and Be cool we are recycle in school-ETWINNING 2018-19.

O μήνας Μάρτιος κύλησε με ενημέρωση , σκέψη και ευαισθησία για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Γνωριστήκαμε με τον Πελεκάνο της Helmepa ο οποίος μας προβλημάτισε με το φωτογραφικό υλικό για τις βρώμικες παραλίες και τις συνέπειες όλων αυτών των σκουπιδιών .

Μιλήσαμε για οικολογική καταστροφή και την σημασία της καθαριότητας και της Ανακύκλωσης.

 

Γνωρίσαμε την παιδική Helmepa και παιξαμε παιχνίδια.

https://helmepajunior.wordpress.com/

Η ενασχόληση μας  με κατασκευές παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά συνεχίστηκε με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό από τα ίδια τα παιδιά[αεροπλάνα,

γόνδολες,

 

 

καράβια,

παιδική χαρά

και φυσικά τους χαρταετούς μας από άδειες συσκευασίες τροφίμων

  

Κάναμε και χαρταετούς από παλιά χαρτόνια!!!

και την κυρά Σαρακοστή η οποία αυτό το μήνα είχε την τιμητική της με πλαστικά κουτάλια,χαρτόνια και καλαμάκια.

Παρακολουθώντας στο Διαδίκτυο τα Παγκόσμια νέα γύρω από την Ανακύκλωση εντυπωσιαστήκαμε από αυτά όπως το ψάρεμα σπουπιδιών στο Άμστερνταμ,τις πολλαπλές χρήσεις του αλουμινόχαρτου και την δημιουργία πλαστικών μπουκαλιών από φύκια και τα αποδώσαμε και εικαστικά.

Ήρθε και η δική μας σειρά να συνεχίσουμε την πλοκή της συνεργατικής μας ιστορία και μείς φανταστήκαμε και εμπνευστήκαμε την συνέχεια της ιστορίας από την μασκότ του προγράμματος μας και τις έως τώρα δράσεις μας με την καμπάνια της διαφήμισης γύρω από την Ανακύκλωση και στο τέλος καταλήξαμε με μία παγκόσμια γιορτή Ανακύκλωσης ….

 <<……………………………………..και τη συνέχεια της ιστορίας μας ήταν κάπως έτσι……

Ο Ανακυκλούλης και η πριγκίπισσα Νοικοκυρούλα ενθουσιάστηκαν με την ιδέα των παιδιών για τις αφίσες και με χαρά δέχτηκαν να βοηθήσουν .Όμως σκέφτηκαν πως η Ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας γι αυτό έστειλαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικό για να έρθουν εθελοντές από παντού.

Ο Σούπερ Ανακυκλούλης που καταγόταν από τον Εύοσμο είχε πολλούς φίλους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Σκέφτηκε λοιπόν και φώναξε την Anakykloula από τα Φάρσαλα, την Vasso  Skoupidenia από την Αθήνα, την Ana, like Anakiklosi από την Χερώνεια ,την Mpledoula,  Anakiklosoula από την Καρδίτσα, την Queen of Recycling από το Γαλάτσι ,την Slaty από την Ιαπανία , την Anakykloula από το Ρέθυμνο, τον Bot, the recycling robot από την Μεσερόπη Καβάλας, τον  “Koudounelos από τον Αλίατρο , την  “Mrs Recycle” από το Διδυμότειχο ,την Soula Anakyklosoula  από το Γαλάτσι ,την Soula Magisoula Anakiklosoula από την  Αθήνα, την Sweety Lily, the queen of recycle από την Παραλία Οφρυνίου,  την Marota-Anakyklota από το Πλαγιάρι , την Ms Flower Recycle από το Ρέθυμνο, την  Ms  Anakiklomalousa από τις Στέρνες Χανίων, την Fairy of recycling από το Βόλο, τον            Takis Robotakis Anakiklotakis από τα Φάρσαλα ,τον Takis Robotakis από τους Αμπελόκηπους, την Sofia Koukouvaou από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης, την KOYLA PLASTIKOYLA και τον TAKIS KOUYTAKIS από την Κύπρο και φυσικά την πανέμορφη Fairy ANAKYKLOSOYLA από την Πάτρα.

Έτσι η Ενημέρωση για την Ανακύκλωση των σκουπιδιών θα ήταν παιχνιδάκι και θα γινόταν πολύ γρήγορα και άμεσα.

Η πανέμορφη Fairy ANAKYKLOSOYLA από την Πάτρα που αγαπούσε πολύ τον SuperRecycleman και ονειρευόταν μία μέρα να τον παντρευτεί δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση όπως και όλοι οι άλλοι φίλοι του φυσικά.

Η πανέμορφη Fairy ANAKYKLOSOYLA φώναξε να έρθουν παρέα της και τα φοβερά Στρουμπειάκια και μαζί με το Αρκουδάκι της Ράνιας που η μαμά της ήταν σπουδαία Περιβαλλοντολόγος και γνώριζε πολλά ετοιμάστηκαν για το ταξίδι τους στη Ανακυκλούπουλη.

Πριν φύγουν έγραψαν πολλά γράμματα, έφτιαξαν κι άλλες αφίσες και ξεκίνησαν μία καμπάνια διαφημιστική για να ενημερωθούν όλο και πιο πολύ άνθρωποι στην πόλη αυτή.

Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι που μπορούσαν να βοηθήσουν να λύσουν  το τόσο μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών που βρωμίζουν τον κόσμο μας.

Ελάτε πάμε όλοι μαζί παιδάκια του Be cool ,είπαν όλες οι μασκότ μαζί όταν έλαβαν το μήνυμα. Μπορούμε να το διαδώσουμε παντού και να γιορτάσουμε το γεγονός με μια μεγάλη γιορτή.

Μία Παγκόσμια Βe cool γιορτή!!!!!!!!!!

Ποιος θα είναι ο συντονιστής ? Και τι θα περιλαμβάνει αυτή? ????????…………………….>>

και την σκυτάλη της συνέχειας της ιστορίας και τον συντονισμό της γιορτής  τον αφήσαμε να τον φανταστούν τα παιδάκια του επόμενου σχολείου στις Στέρνες Χανίων.Ενώ εμείς ζωγραφίσαμε όλα όσα φανταστήκαμε με κυρίαρχη τη φιέστα της Ανακύκλωσης.

 

  

Η γωνία του Τηγανέλαιου φυσικά όλο και μεγαλώνει και τα πλαστικά μας καπάκια επίσης. Άλλα τέσσερα μεγάλα τσουβάλια προστέθηκαν στη συλλογή καπακιών.

 

Με κάθε ευκαιρία και θεματική κάναμε διάφορες δραστηριότητες με ανακυκλώσιμα υλικά όπως τους κλόουν ,την αφίσα για την 25η Μαρτίου,τις σημαίες μας ,τα τσολιαδάκια μας  τους κρίνους μας !!!!

  

Παρακολουθήσαμε video με πίνακες τέχνης και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά .

Καθώς και πίνακες με τέτοια έργα………….από χαρτί,αλουμίνοι,πλαστικό,γυαλί και ρούχα όπως το έργο με την ατομική βόμβα…

Παρακολουθήσαμε και τις ανοιξιάτικες κατασκευές μέσα από την πλατφόρμα του etwinning των άλλων σχολείων

και στην συνέχεια βάλαμε τα δυνατά μας και κατασκευάσαμε και τη  δικό μας Ανοιξιάτικο πίνακα .

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας φτιάχνοντας το σύνθημα με πλαστικά καπάκια.

Γιορτάσαμε την παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του νερού με μία υπέροχη αφίσα του κύκλου του Νερού από άχρηστα υλικά.

Και κλείσαμε το μήνα όμορφα όπως ωραία ξεκινήσαμε με μια αναφορά και μια Αφίσα-κατασκευή  για την Ημέρα της Ώρας της Γης…..η συνηθισμένη πλέον ετήσια ιεροτελεστία που προβλέπει το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα σε όλον τον πλανήτη, έρχεται να υπενθυμίσει για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο της ενεργειακής μας κατανάλωσης στο κλίμα και τον ρόλο της φύσης στην επιβίωσή μας. 

http://www.wwf.gr/earthhour/

«Φέτος εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ενώθηκαν  και πάλι για να εκφράσουν την επιθυμία τους για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον», σύμφωνα με το WWF.Και μεις συντονιστήκαμε και  με τον δικό μας τρόπο!!!!!!!!!!