Στηρίζουμε -TΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ-2022.

Θα είμαστε και μεις εκεί με έργα των παιδιών……….Γιατί κάθε παιδί αξίζει και μία οικογένεια!!!!

 

“Το μαγικό πανί”: το παραμύθι της Γεωργίας Κοκκινάκη μας έδωσε την έμπνευση να ζωγραφίσουμε τα Δικαιώματα του παιδιού πάνω σε τσόχα και να ενώσουμε όλα τα έργα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας Μαγικό χαλί  με την ευχή όλα τα παιδιά να προφυλάξει ,πόνος άλλος να μην φτάσει σε κανένα από τα παιδιά ,μέσα στου πανιού την αγκαλιά.

 

 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε το υπέροχο παραμύθι “Το μαγικό πανί” σε κείμενο και εικονογράφηση της Γεωργίας Κοκκινάκη. http://mycreationsfromtheheart.blogspot.gr/2018/02/to.html

Για την συμμετοχή μας στην έκθεση ….Φτιάξαμε και το τρενάκι των δικαιωμάτων του παιδιού

Δέστε το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων………

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS, με αφορμή τον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας τους, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σας προσκαλούν σε μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

1122 5Years Patras afisa32x47 P page 0001

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου,στις 17.00-19.00, θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ημερίδα με θέμα «Το Δικαίωμα του παιδιού στον Ελεύθερο Χρόνο» και στις 15.00-17.00θα προηγηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Τα Δικαιώματα του Παιδιού» που θα απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών.

 

Το Σάββατο19 Νοεμβρίου μία σειρά από δράσεις περιμένει μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της πόλης. Στις 10.00-14.00, ο Έσπερος στην πλατεία Γεωργίουθα φιλοξενεί έκθεση,με θέμα «Τα Δικαιώματα του Παιδιού», από δημιουργικές κατασκευές, παιδιών που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.Στη συνέχεια, στις 14.00-16.00,οι δράσεις μας θα μεταφερθούν στηνπλατεία Ψηλών Αλωνίων,όπουθα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία και με την υποστήριξη φορέων της πόλης μας, δρώμενα, όπως facepaintingαπό το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οκαι κατασκηνωτικά παιχνίδια από την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου. Στις 17.00,μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το Καταραμένο Φίδι»,που θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη συμβολή τουεργαστηρίου Θεάτρου Σκιών Καλπουζάνης.

 

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 10.00-14.00, η έκθεση των παιδιών,με θέμα «Τα Δικαιώματα του Παιδιού» θα συνεχίζεται στον Έσπερο στηνπλατεία Γεωργίου. Στις 12.00-14.00, στην πλατεία ΨηλώνΑλωνίων,η δασκάλα γιόγκα ΝάνσυΜάρκουφρόντισε να οργανώσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μάθημαγιόγκα, για τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 5-11 ετών, με θέμα «Πάμε μια βόλτα στον Αμαζόνιο;»ενώ παράλληλαη καλλιτεχνική ομάδα “Χ-Saltibagos” θα μας μάθει τις τεχνικές του τσίρκου δρόμου και θα οργανώσει παιχνίδια που θα βασίζονται στα Δικαιώματα του Παιδιού.Στις 17.00, στο χώρο του Συλλόγου Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, Σαχτούρη και Αλ. Υψηλάντου, θα πραγματοποιηθεί προβολήτης ταινίας“Felicita (2020), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

Τέλος, η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Προμηθέας Πατρών θα αφιερώσει όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν 19 & 20 Νοεμβρίου στο Promitheas Park,στον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα συλλογή τροφίμων για οικογένειες που ζουν στην πόλη μας και βρίσκονται σε ανάγκη.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

 

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν ναχάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη καιΠροώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τηUNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα«ChildGuarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

 

Κατερίνα Παπαθεοφίλου, Κατερίνα Τσίκα, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας και Κέντρο Μαθησιακής & Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας, τηλ. 2610-320 879 (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-18:00), emailsospatra@sosvillages