Teacher 4 Europe για Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” (T4E) Μέρος 3ο .Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Παγανιά Γεωργία.

Το πρόγραμμα μας  :Εδώ Ευρώπη χτίζοντας Γέφυρες και όχι φράχτες με τα Δικαιώματα των παιδιών για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” (T4E)   έφτασε στο τέλος του.

Σε συνέχεια του 1ου και του 2ου Μέρους των δράσεων μας που αναλυτικά μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://blogs.sch.gr/15nipat/2021/04/11/teacher-4-europe-gia-to-eyropaiko-programma-erasmus-ka3-teachers4europe-setting-an-agora-for-democratic-culture-t4e-meros-1o-ypeythyni-nipiagogos-pagania-georgia/

 

τώρα σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες μας δράσεις στο 3ο  Μέρος…

 


Μετάβαση στο sway.office.com.

Μιλήσαμε για την παγκόσμια  ημέρα  του  παιδικού Βιβλίου.

Αυτή η μέρα ήταν μια όμορφη έκπληξη για όλους μας.

Ο ταχυδρόμος είχε δέμα για μας – Το βιβλίο Έχω Ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά της Γης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα στην φίλη και συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα για το υπέροχο δώρο που λάβαμε  την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ,και γέμισε χαρά εμένα και τους μαθητές μου.

Τα λόγια της Συγγραφέως

“Χαίρομαι με τις μικρές εκπλήξεις και τα χαμόγελα των συναδέλφων μου και των παιδιών. Σήμερα χάρηκα διπλά, που έφτασε σαν δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ένα βιβλίο μου που αγαπώ ιδιαίτερα και έχει εξαντληθει (μη ρωτάτε πώς βρέθηκε αυτό το αντίτυπο, ήταν μια περιπέτεια!) σε χέρια αξιόλογα και αγαπημένα, στην τάξη της ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΓΑΝΙΑ !
Γεωργία μου, είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις θαύματα με όλα τα βιβλία που αξιοποιείς στην τάξη σου.
Εύχομαι την ερχόμενη άνοιξη να δημιουργήσουμε μαζί μια μεγάλη αλυσίδα μηνυμάτων για όλα τα παιδιά της γης!

Diaplous Ekdoseis το βιβλίο μας πρέπει να ταξιδέψει ξανά!!!!”

Ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε καθημερινά ,Κάθε μέρα και  από ένα ανθρώπινο Δικαίωμα ……Διαπιστώσαμε ότι κάποια παιδιά έχουν πολλά αγαθά που δεν τα εκτιμούν και άλλα παιδιά στερούνται και τα πολύ απαραίτητα για την ζωή.

Μέσα από το πλούσιο υλικό προτεινόμενων  δραστηριοτήτων -Μπήκαμε στη θέση του άλλου-Σκεφτήκαμε -εκφράσαμε την γνώμη μας-ζωγραφίσαμε και  καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι

Όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει να έχουν το Δικαίωμα για την Οικογένεια – το παιχνίδι -την σωστή υγιεινή Διατροφή -την εκπαίδευση  -την μόρφωση-την ειρήνη …………….
           
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δημιουργίες μας………….

 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που Ακολουθήσαμε  την αλυσίδα της ιστορίας και γίναμε  αγγελιοφόροι της ελπίδας !!!!!!

 

   

 

Στη συνέχεια μία ακόμα όμορφη συνεργατική δράση γεννιόταν….

Στον παρακάτω σύνδεσμο απολαύστε  την  όμορφη  συνεργασία με άλλα σχολεία με κοινό θέμα τα δικαιώματα των παιδιών και την δημιουργία μιας υπέροχης συνεργατικής ιστορίας.

https://read.bookcreator.com/7fFpMjdq3qVs9RTM5tu1cjcw7ae2/g6blw8aRSvu1PsQQh0sYEw

To ταξίδι  μας που ξεκίνησε την σχολική χρονιά 2019-2020 έλαβε  τέλος την φετινή χρονιά . Ήταν τόσο μαγικό που θα μείνει στην καρδιά και στην σκέψη μας για πάντα!!!!

Ευχαριστώ θερμά τους μικρούς μας μαθητές ,τους γονείς  και τους εκπαιδευτικούς για την συνεργασία τους, καθώς και τον

Ambassador κ. Παναγιώτης Παπαδούρης που έχει αναλάβει την επίβλεψη και επιμόρφωση μας ως  εκπαιδευτικούς.