Η συμμετοχή μας στο : LETS PLAY EVERY DAY -eTwinning 2020.

Αγαπητοί γονείς,

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει για 5η χρονιά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο :  «Let’s play every day».

Στο έργο συμμετέχουν 23 σχολεία από την Ελλάδα, 1 από την Κύπρο, 1 από τη Σερβία, 1 από τη Σλοβακία, 1 από την Πολωνία και 1 από την Τουρκία.

Ιδρύτριες του έργου η Νηπιαγωγός Άννα Φανουργιάκη από το 13ο Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου και η Νηπιαγωγός Σταματία Γερονάτσιου από το 3 Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.

Στο παρακάτω σύνδεσμό μπορείτε να δείτε το χάρτη με τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου μας.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1tH8P_ry5u6OTxGeuUo_pUBSILTWGJP2w&fbclid=IwAR0fVDf4Jr3VqFTWAlKt9ijWZrmJBJz68wA&ll=39.929615572694836%2C21.25816089999998&z=5

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος μάθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών που αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους, αντιλαμβάνονται τον κόσμο, εκφράζουν ιδέες και σκέψεις αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την αυτονομία τους.

Η αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι μοναδική καθώς οδηγεί τα παιδιά να μάθουν μέσω της πράξης με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Μέσω αυτού του προγράμματος με τα παιχνίδια οι μαθητές μας θα ενισχύσουν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, την έκφραση, την επικοινωνία, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες, δεξιότητες και γνώσεις.

Θα συνεργαστούν μέσω ΤΠΕ για να παράγουν συνεργατικά προϊόντα με παιχνίδια και κοινωνικο-συναισθηματικές δραστηριότητες καλλιεργώντας δεξιότητες και αξίες που είναι διαχρονικές και απαραίτητες για τον εαυτό τους και την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Βασικοί στόχοι του έργου είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία και διαχρονικότητα του παιχνιδιού καθώς και τη σημασία του για την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Να απολαύσουν και ψυχαγωγηθούν παίζοντας, να επικοινωνήσουν, αλληλεπιδράσουν και συνεργαστούν με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων και χωρών.

 

Λίγα λόγια για το eTwinning

To eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές κπλ) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.

Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

 

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου:

 

Σεπτέμβρης

 Γνωριμία εκπαιδευτικών, παιδιών , σχολείων , χωρών

 Οκτώβρης

 Μασκότ λογότυπος

Παιχνίδια γνωριμίας παρουσίαση αγαπημένου παιχνιδιού

 Νοέμβρης

 Γνωριμία με υπολογιστή ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παιχνίδια εντός τάξης

 Δεκέμβρης

 Επιτραπέζια Παιχνίδια που κατασκευάζουμε σχετικά με τα Χριστούγεννα

 Ιανουάριος

 Online παιχνίδια που δημιουργούμε εμείς

Online συνεργατικό παιχνίδι

 Φεβρουάριος

 Αποκριάτικα παιχνίδια

Παιχνίδια από άλλες χώρες και πολιτισμούς

 Μάρτιος

 Εμπλοκή γονέων τι έπαιζαν μικροί

 Απρίλης

 Παιχνίδια στην αυλή

 Μάης

 Το παιχνίδι μέσα από την τέχνη

Αξιολόγηση του έργου μας

 Ιούνης

 Διάχυση του έργου μας

 Αναμενόμενα αποτελέσματα

1.Συνεργατική ιστορία

2.Συνεργατικό online παιχνίδι

3.e-book σχετικά με τα παιχνίδια

 4. Τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους ,να εκφραστούν και να νιώσουν ευτυχία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και για την πορεία του θα μπορείτε να μαθαίνετε μέσω του ιστολογίου του σχολείου μας, https://blogs.sch.gr/15nipat/.

Οι Διακρίσεις μας:

https://blogs.sch.gr/15nipat/category/epainoi-vraveyseis/page/2/

Όλα τα έως τώρα προγράμματα μας  διακρίθηκαν   τόσο με την Εθνική όσο και με την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας  όσον αναφορά την τελειότητα της εργασίας μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό.

Οι έπαινοι ανήκουν στα παιδιά ,στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς .

Ευελπιστούμε και φέτος στη συνεργασία σας, όπου χρειαστεί.

Kάθε βιβλίο –παραμύθι -άρθρο -dvd σχετικό με τα Παιχνίδια τα παραδοσιακά  και τα σύγχρονα  που έχετε  θα μας είναι πολύτιμο να το αξιοποιήσουμε στο σχολείο μας.

Απεστάλη και στα εμαιλ των γονέων ενημερωτική επιστολή.

 

Το έργο μας ξεκινά. Ένα παιχνιδιάρικο βίντεο με  αφορμή για την έναρξη του δημιουργήθηκε από τις συναδέλφους Ευγενία Τσακίρη από το 2 Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης  και Νούλα Αλευρίδου από το 32 Νηπιαγωγείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης . Ευχαριστούμε θερμά γιατί πραγματικά το απολαύσαμε…..

 

Kαλή μας αρχή λοιπόν με παιχνιδιάρικη διάθεση όλη τη χρονιά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση