Μένουμε σπίτι….. Μαζί!!!!! Etwinning 2020!Αποστολή Ενδέκατη.Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Ο θεσμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Παιδιά πάμε Μουσείο?

Είναι άραγε η Τέχνη αιώνια; Από πού προήλθε και θα καταλήξει κάπου, ποτέ; Οι σύγχρονοι δημιουργοί εμπνέονται από παλαιότερους δημιουργούς; Και αν ναι, οι παλαιότεροι από ποιους; Είναι άραγε η αρχαία ελληνική τέχνη η κοιτίδα όλων των πολιτισμών;

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή».

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά……

Τι είναι Μουσείο?

 

 

Μπορείτε επίσης να μάθετε πολλά για το τι είναι Μουσείο στο παρακάτω ebook

https://read.bookcreator.com/PSDZEejEm3eGwc4MbUHprppCNm33/7-aU_HQSTAukfZK_XLBPCg?fbclid=IwAR2_f9nBg3oJFDA7RSIj6NXnqdiGAGJ0UgFiMWmTJIx7cfkLAX7uPhFPOQw

 

Ας δούμε όμως και με μία διαφορετική ματιά το Μουσείο Μία Νύχτα…Κοιμούνται τα εκθέματα?

 

Και τώρα ας περάσουμε στο Πρόγραμμα μας Μένουμε σπίτι…Μαζί το οποίο φτάνει σχεδόν στο τέλος του.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς και την συντονιστική ομάδα του έργου  για όλα τα υπέροχα παιχνίδια και βίντεο που δημιούργησαν και μοιράστηκαν μαζί μας.

Είστε έτοιμοι θα σας αναθέσουμε την προτελευταία  δράση Το Μουσείο των Μουσείων.

Με αυτό το  μαγικό εισιτήριο θα «μπείτε» στο Μουσείο.

Για να μπούνε στο Μουσείο, πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε μια κόκκινη ζελατίνα ή θα πρέπει να ζωγραφίσετε  μια ζελατίνα ΚΟΚΚΙΝΗ και να την τοποθετήσετε μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσετε να αποκαλύψετε  το κρυμμένο αντικείμενο, κάπως έτσι.

Αν δεν διαθέτετε διαφάνεια η ζελατίνα δεν πειράζει μπορείτε να προχωρήσετε και χωρίς αυτό το βήμα και να

Παίξετε το παιχνίδι που ακολουθεί….

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Και τώρα το πιο ωραίο σημείο της αποστολής μας.

 Ψάξτε και βρείτε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι ή αντικείμενο ή ότι άλλο θέλετε. Μπροστά από το αντικείμενο βάλτε μια ταμπελίτσα με το όνομα και λίγα λόγια για το αντικείμενο. Το φωτογραφίζετε και το στέλνετε.

Για όσους αγαπάνε πολύ τις βόλτες στο Μουσείο ας κάνουν Μία περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη

https://www.benaki.org/virtual/kentriko/ground_floor/index.html?lang=el

Περιηγηθείτε εικονικά  στην Αίθουσα του Παρθενώνα και στην αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης:

https://artsandculture.google.com/streetview/acropolis-museum/IwFUpQvIJ1QDVA?sv_lng=23.7285267&sv_lat=37.9682265&sv_h=60.09660992817885&sv_p=2.198053202193691&sv_pid=1eIXOIPUaS2hPmrMwGYkQQ&sv_z=1

Ήρθε όμως η ώρα για παιχνίδι…Παρατηρήστε τα αγάλματα και νιώστε σαν και αυτά. Αν ήσουν άγαλμα τι θα έλεγες; Πώς θα ένιωθες; Φόρεσε ένα λευκό σεντόνι ή λευκό ύφασμα, φόρεσε τη μάσκα σου και φαντάσου ότι είσαι ένα άγαλμα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα  παιχνίδια που έπαιζαν στην αρχαιότητα και προσπαθήστε να φτιάξετε και εσείς ένα. Για παράδειγμα αν διαλέξετε την πλαγκόνα (κούκλα) χρησιμοποιείστε πλαστελίνη ή φτιάξτε τη με ζυμάρι και στολίστε τη με χάντρες, κορδέλες για μάλλια κλπ. Στη συνέχεια φωτογραφίστε τα έργα σας και στείλτε τα. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να σας δούμε να παίζετε με τους γονείς ή τα αδέλφια σας κάποιο από τα ομαδικά παιχνίδια όπως: μπιζ, τυφλόμυγα κλπ. Προσοχή σ’ αυτήν την περίπτωση θα είναι τα πρόσωπα καλυμμένα.

Ας ακούσουμε και το Μες στο Μουσείο..θα σας αρέσει πολύ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση