Etwinning-Μένουμε σπίτι… μαζί με πασχαλινά έθιμα και δράσεις-Αποστολή έβδομη!!!!!Μέρος πρώτο-2020.

 

Αγαπημένα μας παιδιά ήρθε Πάσχα και χαρά και ετοιμαστείτε για πολύ ωραίες πασχαλινές δράσεις παρέα με το Μένουμε σπίτι…..μαζί!

Για να δούμε!!!! Ανοίξτε το παρακάτω λινκ και ακούστε την κυρία Μαρίνα να μας μιλά ,ακούστε προσεχτικά και απαντήστε στις ερωτήσεις!!!!!!!

https://view.genial.ly/5e8ec9743f61e70e2da3f4dd

Πώς τα πήγατε….σίγουρα τέλεια!!!

Ας δούμε τον χάρτη της Ελλάδας και τα έθιμα σε κάθε μέρος από τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου μας!!!!

Είδατε παιδάκια Μένουμε σπίτι … μαζί και συνεργαζόμαστε παρέα τόσα πολλά σχολεία!

Τώρα πατήστε τον σύνδεσμο να ανοίξει και μετά την κάθε κουκκίδα και με την βοήθεια των γονιών σας θα μάθετε τόσα πολλά έθιμα πασχαλινά!

 

Ας τραγουδήσουμε τα κάλαντα του Λαζάρου, αγαπημένου φίλου του Χριστού το οποίο γνωρίζουν όλα τα  παιδάκια σε κάθε γωνιά της χώρας μας!

 

Και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή!!!!

Αγαπάμε αινίγματα !Για να δούμε πως θα τα πάτε!!!!

Κάθε φορά που θα βρίσκεται τι κρύβει το  αίνιγμα θα το βάζετε πάνω στο τραπέζι…….

 

https://view.genial.ly/5e88a9c4260c290e39a75774/game-ainigmata

Και τώρα που βρήκατε όλα τα υλικά, πλύντε χεράκια και φτιάξτε νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και στείλτε μας φωτογραφία να ζηλέψουμε και φυσικά την συνταγή για να τα μάθουμε και να τα φτιάξουμε και μεις!!!!

Και μέχρι να ψηθούν τα κουλουράκια σας ελάτε να παίξουμε, καθίστε στον καναπέ και

Ανοίξτε το παρακάτω σύνδεσμο,διαλέξτε  και καλή διασκέδαση!

https://padlet.com/Kalliopi72/eastergames

Ξεκουραστηκατε?Ήρθε η στιγμή για παιχνίδι διαδραστικό! Λοιπόν ο κ Τσοφλης  θέλει να παίξετε μαζί του! Κάντε ακροβατικά , πείτε ευχές, ζωγραφίστε,κάντε ότι σας πει και μην ξεχάσετε να μας στείλετε αποδείξεις για ότι κάνετε!!!Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και καλή επιτυχία!!

https://drive.google.com/file/d/1Bs-C6Znmjfc6t0A9vgyY11gpemLPAbCb/view

Α και από τα κόκκινα σας τα αυγά θέλουμε φωτογραφίες φυσικά!

Πριν φτάσουμε στο τέλος αυτού του πρώτου μέρους των δραστηριοτήτων μας έχουμε να σας προτείνουμε κάτι πολύ όμορφο και συγκινητικό!

Ένα ποίημα ειδικά για σας από την ποιήτρια Ιωάννα Κυρίτση Τζωτη 

Ακούστε το και μετά πάρτε μολύβια χρωματιστά και χαρτί και ζωγραφίστε τις ωραίες εικόνες που σας έρχονται στο νου καθώς το ακούτε για το τι είναι το Πάσχα!

  

Εδώ στον παρακάτω ψηφιακός τοίχος genially  κάτω από τα καμπανάκια του θα βρείτε όλα όσα κάναμε αλλά   κι άλλες πολλές ακόμα εκπλήξεις! Απολαύστε  κατασκευές, πειράματα, παραμύθια και συνταγές!!!!!

 

Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κύριες και συντονίστριες του προγράμματος μας που σκέφτηκαν και έφτιαξαν όλες αυτές τις δράσεις και τις μοιράστηκαν και μαζί μας!!!!!!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συγγραφέα και ποιήτρια του ποιήματος και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δημητράκη για τα αινίγματα!!!!!

Επίσης σας παρακαλούμε όταν μας στέλνετε φωτό με  τις δράσεις σας να μας αναφέρεται στο μήνυμα σας ποια αποστολή εκτελέσατε και φυσικά το όνομα σας!!!!

Θα τα ξαναπούμε παιδάκια με το αφιέρωμα στο Πάσχα μέρος δεύτερο!!!!