Γνωριμία με συγγραφέα και αφήγηση παραμυθιών !!!Η γιορτή των τριών Ιεραρχών – Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων

Στις 30 του Γενάρη η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των τριών Ιεραρχών.

Η γιορτή τους λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, γιατί  οι τρεις Ιεράρχες ήταν μεγάλοι  Δάσκαλοι  και  Πατέρες  της Εκκλησίας.

Οι τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεoλόγoς.

Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους συνανθρώπους τους.

Ήταν και οι τρεις σοφοί κι αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Για τη σοφία και την καλοσύνη τους, ο λαός τους αγαπούσε.

Το παράδειγμά τους είναι πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας  την Πατρινή Κονδυλία Θεοδωροπούλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων η οποία δεν μένει μόνο στη συγγραφή αλλά και στην αφήγηση αυτών . Η Κονδυλία έχει βραβευθεί ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Το Πρόγραμμα δράσης περιελάμβανε…

 Παιχνίδια γνωριμίας

  • Άσκηση παίζουμε με το χιόνι (λέει μια ιστορία με το κάθε παιδί να έχει τον ρόλο του. Συμμετέχουν με τους εξής ρόλους: ήλιος, χιόνι, δέντρα, λουλούδια και παιδιά)
  • Το τελευταίο παραμύθι του Χειμώνα (ένα λαϊκό παραμύθι που ο χιονιάς χαρίζει ένα χιονοκόριτσο σ’ ένα άτεκνο ζευγάρι, αλλά ο Ανοιξιάτικος ήλιος το ταξιδεύει σε κρύες χώρες & το ξανά φέρνει πάλι κοντά τους με τα πρώτα κρύα)
  • Η γέννηση του Αστροκόριτσου (μια δική της  ιστορία, που μέσα από την καρδιά ενός αστεριού γεννιέται ένα κορίτσι κι όλοι πασχίζουν να του δώσουν ζωή)
  • Ο κακός χιονάνθρωπος (λαϊκό παραμύθι μ’ έναν χιονάνθρωπο που δεν έδινε, τα παιδιά διδάσκονται την αξία της προσφοράς και του μοιράσματος, στο οποίο συνδυάζεται και ο μύθος της Αλκυόνης)

Η επαφή με την Συγγραφέα είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού σε μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των παιδιών…Σε ευχαριστούμε Κονδυλία!!!!