Μουσείο Εκπαίδευσης με Λεονάρντο Ντα Βίντσι-ιστορικά εκπ/κά τεκμήρια και Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα 2019

Είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε το Ανανεωμένο Μουσείο Εκπαίδευσης  στον Καστελόκαμπο Πατρών.

Η ξενάγηση μας διάρκεσε μία ώρα και επιμελήθηκε η υπεύθυνη του Μουσείου Δρ. Ασκούνη Κωνσταντίνα  και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Παρακολουθήσαμε Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα :Τα Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα.

           

Ζωγραφίσαμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια από την αρχαιότητα…

Στην συνέχεια περάσαμε στα εκθέματα του Μουσείου. Στον χώρο του Μουσείου εκτίθενται ιστορικά εκπαιδευτικά τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν τόσο από σχολεία της περιοχής όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα.

Εικονική Σχολική Τάξη, Ελληνικά Σχολικά Βιβλία και Σχολικά Βιβλία άλλων χωρών, Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας , Αντικείμενα Σχολικού Περιβάλλοντος, Εκπαιδευτικά νομοσχέδια, διατάγματα, νόμοι, έντυπα, Εκπαιδευτικά – σχολικά – παιδαγωγικά περιοδικά , Φωτογραφικό υλικό από σχολικές εκδηλώσεις, Αντικείμενα από σχολικά συσσίτια κ.α.

Παρακολουθήσαμε επίσης την ταινία Μόνα Λίζα και ένα αφιέρωμα στο μεγάλο ζωγράφο.

  

Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι! Όταν μια πυρκαγιά καταστρέφει το χωράφι της Τζιοκόντα, ο πατέρας της σχεδιάζει να την παντρέψει μ΄ έναν πλούσιο γαμπρό. Ο Λεονάρντο και οι φίλοι του αποφασίζουν να βρουν εκείνοι τα χρήματα που θέλει ο πατέρας της. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Τσιάκο αναζητούν έναν κρυμμένο θησαυρό, κάπου κοντά στη Φλωρεντία. Όμως λίγο πριν ξεκινήσουν, τον Λορέντζο τον απαγάγουν πειρατές!

Ζωγραφίσαμε  την δική μας Μόνα Λίζα

 

Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας

και σας προτείνουμε ……

Το Μουσείο Εκπαίδευσης το οποίο στεγάζεται  σε μία αίθουσα 160 τ.μ. στον Πολυχώρο Άθλησης και Πολιτισμού ΄΄Προμηθέας΄΄ στον Καστελόκαμπο Πάτρας. Η είσοδος είναι δωρεάν καθώς και οι μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση