Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού 5-20 Οκτωβρίου 2019.CODE WEEK.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσουμε στους μαθητές μας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες μέσω της συγγραφής κώδικα και να ανακαλύψουν τη χαρά της ψηφιακής δημιουργικότητας και του προγραμματισμού.

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού διαχειρίζονται εθελοντές. Ένας ή περισσότεροι Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού συντονίζουν την πρωτοβουλία στις χώρες τους, όμως μπορεί ο καθένας να διοργανώσει τη δική του δραστηριότητα και να την προσθέσει στον χάρτη του ιστότοπου codeweek.eu.

Η Ευρωπαϊκή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε το 2013 από τους νεαρούς συμβούλους για το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, ως τμήμα της στρατηγικής της για μια ψηφιακή ενιαία αγορά. Στο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση η Επιτροπή ενθαρρύνει ιδιαιτέρως τα σχολεία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Ο στόχος είναι η πρωτοβουλία να φτάσει στο 50% όλων των σχολείων στην Ευρώπη έως το 2020.

 

Το 2018, περίπου 2,7 εκατομμύρια άτομα σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Μετά από αυτή την πρόσκληση ……Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας!
στο e Twinning έργο: « Η παρέα των ζωγράφων – Η παλέτα των χρωμάτων» για την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα-Codeweek.

Για μας ήταν η Πρώτη μας προσπάθεια αλγοριθμικής σκέψης σήμερα στο EUROPE CODE WEEK με θέμα «Ψάχνοντας τον ζωγράφο»με δραστηριότητες Κωδικοποίησης και δημιουργίας Αλγόριθμου και αποκωδικοποίησης.

Δεχτήκαμε λοιπόν την πρόσκληση-πρόκληση και Διοργάνωσαμε ένα μάθημα  το οποίο έλαβε  χώρα…..στο

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Μαίζωνος 26, 262 23, Πάτρα, GRC

Από Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 2:00 ΜΜ
Προς Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 4:00 ΜΜ

και την καρφιτσώσαμε στον παγκόσμιο χάρτη.

Περιγραφή:

Ο Αrt Ζωγραφούλης Ρομπότ ο οποίος θα είναι παιδί αναζητάει να βρει τον αγαπημένο του ζωγράφο μέσα από πίνακες με θέμα τον Τρύγο ακολουθώντας τις οδηγίες προγραμματισμού των φίλων τους πάνω στο τετραγωνισμένο δάπεδο. Οι οδηγίες προγραμματισμού είναι καρτέλες με τα αντίστοιχα σύμβολα και βελάκια. Τα παιδιά οδηγοί προσπαθούν να φτιάξουν την πιο σύντομη διαδρομή για τον Αρτ-Ζωγραφούλη Ρομπότ για να κερδίσουν. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν καρτέλες με σύμβολα-βελάκια.

Πήραμε και τους τίτλους μας …….

 

στον Πίνακα αποτελεσμάτων το code week με βάση τον αριθμό των καταχωρημένων εκδηλώσεων προγραμματισμού ανά πληθυσμό ,σε ένα σύνολο 80 συμμετεχόντων η χώρα μας κατέχει την 16 θέση με την Μάλτα να κατέχει την πρώτη θέση.

 

Το μάθημα άρεσε πολύ στα παιδιά .Μαθαίνουμε παίζοντας και διασκεδάζοντας και σίγουρα θα έχει συνέχεια καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=q0OtN0jKOmo&feature=youtu.be

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση