ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – εξοπλισμός και ρουχισμός σε αθλήματα βουνού και θάλασσας  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ ΜΑΡΙΑ. Φοιτήτριες 3ου έτους.2019

Μαζί με τις φοιτήτριες του 3ου έτους ασχοληθήκαμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης της ομάδας και με αθλήματα .

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ –   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, Γ΄ ΕΤΟΣ

Θέμα δραστηριότητας: εξοπλισμός και ρουχισμός σε αθλήματα βουνού και θάλασσας

Θέλοντας να παίξουμε ένα παιχνίδι στο προαύλιο χώρο του σχολείου όπου εκεί θα παρουσιάζαμε στα παιδιά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε σε αθλήματα στο βουνό και τη θάλασσα.

Ξεκινήσαμε στη παρεούλα με ένα επικοινωνιακό πλαίσιο που αφορά το χειμώνα που έφυγε και το καλοκαίρι  που έρχεται.

Στόχος ήταν τα παιδιά να μην αντιληφθούν το τι θέλουμε να διδάσουμε και να διεξαχθεί ένα όμορφο παιχνίδι.

Μαζευτήκαμε στην παρεούλα λέγοντας στα παιδιά πως <<ο κύριος χειμώνας έφυγε  αλλά και ο κύριος καλοκαίρι έρχεται οπότε καλό  θα είναι να δούμε τον αθλητικό εξοπλισμό και ρουχισμό και για τις δύο εποχές>>.

Έπειτα δείξαμε στα παιδιά τις κάρτες που είχαμε ετοιμάσει για να λύσουμε τυχόν απορίες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι που υλοποιήθηκε ήταν μα μικρή σκυταλοδρομία, δηλαδή οι μαθητές χωρισμένοι σε δυο ομάδες  έτρεχαν μια μικρή απόσταση που είχαμε ορίσει, έρχονταν πίσω έβρισκαν το τι απεικόνιζε η κάρτα που κρατούσε η φοιτήτρια και έδιναν την σκυτάλη στο επόμενο παιδί της ομάδας τους.

Η έναρξη του γύρου γινόταν με ένα ντέφι και οι ομάδες είχαν χωριστεί χρωματίζοντας στο χεράκι τους γαλάζιο για την θάλασσα, καφέ για το βουνό.

Όταν τελειώσαμε το παιχνίδι επιστρέψαμε στην παρεούλα και εκεί έπρεπε να ταξινομήσουμε τις κάρτες από το τι βλέπουμε συχνά, τι λιγότερο συχνά και τι σπάνια.

Εγώ η φοιτήτρια κρατούσα τις κάρτες και ρωτούσα όλη την τάξη στην παρεούλα και έπειτα  τοποθετούσαμε στην κατηγορία που είχε επιλέξει η τάξη την καρτέλα.

 

Όταν τελειώσαμε αυτή τη διαδικασία συζητήσαμε τα αποτελέσματα και διάφορα πράγματα που έλεγαν οι μαθητές σε σχέση με το τι τους αρέσει, το που έχουν δει κάποια αθλήματα είτε το καλοκαίρι στη θάλασσα, είτε το χειμώνα στο βουνό.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν κόλες χαρτί με τον εξοπλισμό από αθλήματα του βουνού και της θάλασσα, ένα μαρκαδόρο καφέ χρώματος και ένα γαλάζιο χρώματος, ντέφι, δυο σκυτάλες, τρεις κάρτες που θα απεικονίζουν το συχνά, το λιγότερο συχνά και το σπάνιο.