Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Στέγη Γραμμάτων. Πέμπτη 31/1/2019

Οι μικροί  μαθητές του 15 Νηπιαγωγείου Πατρών  στο Σπίτι του Κωστή Παλαμά-  στο στολίδι της πόλης μας.

   

 Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Μπακρώζη για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση  στο σπίτι που γεννήθηκαν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας Κωστής Παλαμάς και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ματθίλδη Σεράο.

 Η επίσκεψη μας έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αλλά και των πολιτιστικών προγράμματος μας για την Φιλαναγνωσία και την Ελιά που υλοποιούνται   στο νηπιαγωγείο .

Η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» είναι ο φορέας που διαχειρίζεται την οικία που γεννήθηκε ο Ποιητής, και υλοποιεί όλες τις πολιτιστικές δράσεις που συνδέονται με αυτή.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται πράξη  το όραμα του Αθανάσιου Στεφανόπουλου, ο οποίος αγόρασε το οίκημα και με τη συνεργασία άξιων  ανθρώπων αναστήλωσε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής και του έδωσε μια άλλη πνοή.

 

Από την είσοδο του σπιτιού, της «Στέγης Γραμμάτων Κωστή Παλαμά»,μαγεύεσαι!!!!!!

Ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους  στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου όπου  βρίσκεται το εκθετήριο, μέσα στο οποίο υπάρχει   η προτομή του Κωστή Παλαμά , έργο του Κωνσταντίνου Δημητριάδη, και δωρεά της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου

Ακούσαμε την ιστορία του κτιρίου .Στον ίδιο χώρο είδαμε την έκθεση βιβλίων και πληροφορίες για τη Ματθίλδη Σεράο.

 

Ενώ στον Α’ όροφο είδαμε , τους χώρους του σπιτιού, το σαλόνι της οικογένειας, το δωμάτιο που γεννήθηκε ο ποιητής στις 13 Ιανουαρίου του 1859.και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε  ένα  ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του ποιητή .

     

Μάθαμε τόσα πολλά σημαντικά πράγματα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Πόλης μας.

Ευχαριστούμε την συντακτική ομάδα του patrasevents για την όμορφη ανάρτηση .

https://www.patrasevents.gr/article/395319-oi-mathites-tou-15ou-nipiagogeiou-patron-episkefthikan-ti-stegi-grammaton-kostis-palamas?fbclid=IwAR3C9aehej7jPUGYRYjYYTWZy37yB968G9dXstXR5kQmFjKWOz0onguKEHA

 

Αφήστε μια απάντηση