Πράξεις αλληλεγγύης:Χαμόγελο του παιδιού-Make a wish και Φλόγα. 2018-19

Πράξεις αλληλεγγύης…για το σχολείο μας για άλλη μια  χρονιά.

Για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με τη συγκέντρωση τροφίμων!!

Η δράση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ 

Για το  MAKE A WISH  ένα χάρτινο  
αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται  
μαγικό!

Tο πρόγραμμα πραγματοποιείται  _με την
άδεια του_ Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων( Αρ.
Πρωτοκόλλου : 161844/Δ7)

Και για την συμμετοχή μας στο παζάρι της Φλόγας.

Πρόκειται για μια ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνεται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το έργο του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», την ανάδειξη του εθελοντισμού και την κινητοποίηση των μικρών παιδιών που ως αυριανοί πολίτες συμμετέχουν σε δράσης αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τους Αγαπητούς μας γονείς που συμμετείχαν εν όψει των Χριστουγέννων και στις τρεις δράσεις.

1.} Στο πολύτιμο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα στο χώρο του σχολείου μας για να στηρίξουμε τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια τα Σχολεία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Οι μαθητές μας  νιώθουν έντονα το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Μάλιστα, στο σχολείο μας ήρθε το αυτοκίνητο από το χαμόγελο του παιδιού και τα παιδιά παρέδωσαν τα ίδια τα τρόφιμα  για να έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και τα ίδια πόσο σημαντικό είναι αυτό που έκαναν.

2 }  στο πολύτιμο έργο του Οργανισμού του ΜAKE-A-WISH (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το οποίο πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες  προσπαθώντας να μεταμορφώσει τη ζωή τους,ως μια ξεχωριστή έκφραση αγάπης, για τα  παιδιά που το αυτονόητο να πηγαίνουν σχολείο δεν είναι καθημερινότητα.

Το αναμνηστικό φέτος ήταν ένα βραχιολάκι με ευχές από το Make a wish το οποίο το κρεμάσαμε πάνω σε ένα υπέροχο αστέρι που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά.

Μελετήσαμε την αφίσα που λάβαμε και γνωρίσαμε το Παναγιώτη και μάθαμε την επιθυμία του την οποία ευελπιστούμε να βοηθήσαμε για  να πραγματοποιηθεί .

  

3}Στο πολύτιμο έργου του οργανισμού ΦΛΟΓΑ  το οποίο  προσφέρει τα έσοδα  για τις ανάγκες των οικογενειών που τα ανήλικα μέλη τους  δοκιμάζονται από νεοπλασματικές ασθένειες.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας με την βοήθεια των γονέων και φίλων  στέλνουν  μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Σχολείο και οικογένεια  ενώσαμε τις δυνάμεις μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!