ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ!!ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ eTwinning-2017.

    BeFunky Collage  etw-school_highlights11

 Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, το νηπιαγωγείο μας θα υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα  etwinning .

Λίγα λόγια για το  eTwinning: Το eTwinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες.

 Είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης και προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών χωρών, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Σκοπός  της συμμετοχής μας είναι   η επικοινωνία , συνεργασία, το μοίρασμα και το αίσθημα ότι ανήκουμε σε μια συναρπαστική κοινότητα μάθησης να περάσει στα παιδιά μας .

Ξεκινώντας το 2005 ως η κύρια δράση του eLearning Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το eTwinning έχει ενσωματωθεί σταθερά στο Erasmus+,  Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, από το 2014. Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 31 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας, το οποίο αναπτύσσει μάθηση για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το eTwinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 38 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης..

 

Το πρώτο πρόγραμμα μας έχει θέμα:Tέχνη τέχνη είσαι εδώ? 22046522_10155132675043348_7366325164655106442_n

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας και της Κύπρου.Θα υλοποιηθεί με άλλα 19 νηπιαγωγεία σε Ελλάδα και Κύπρο:15ο Ν/γείο Πατρών, 2ο Ν/γείο Γαργαλιάνων, 1ο Ν/γείο Κέρκυρας, 5ο Ν/γείο Ευόσμου, 1ο Ν/γείο Ωραιοκάστρου, 1ο & 2ο Ν/γείο Χρυσούπολης, 1ο Ν/γείο Προσοτσάνης, Ν/γείο Χαιρώνειας, Ν/γείο Όσσας, 3ο Ν/γείο Γιάννουλης, 6ο Ν/γείο Κατερίνης, Ν/γείο Λεβαίας, Ν/γείο Σκοτίνας, 26ο Ν/γείο Καλαμάτας, Ν/γείο Νεοχωρούδας, 29ο Ν/γείο Σερρών, 10ο Ν/γείο Τρίπολης, 6ο Ν/γείο Αγλαντζιάς(Κύπρος)

  2017-10-16_154350

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσεγγίσουμε διάφορα είδη τέχνης .Θα γνωρίσουμε την Αρχιτεκτονική, τη Γλυπτική, το Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό, τη Ζωγραφική, το Σκίτσο, τον Κινηματογράφο, την Ποίηση και τη Φωτογραφία. 

ΣΤΌΧΟΙ

Με το πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε στην:
1. Καλλιέργεια δημιουργικότητας
2. Ανάπτυξη εμπιστοσύνης
3. Επίλυσης προβλημάτων
4. Επιμονή
5. Συγκέντρωση
6. Μη λεκτική επικοινωνία
7. Εποικοδομητική κριτική
8. Συνεργασία
9. Δέσμευση
10. Επαγρύπνηση
Επιπλέον μέσα από το πρόγραμμα εθελοντικής δωρεάς, επιθυμία μας είναι να καλλιεργήσουμε :
– Την αποτελεσματικότητα, καθώς όταν δίνουμε σημασία στους άλλους κι όχι μόνο στον εαυτό μας, γινόμαστε αποτελεσματικοί και στην ίδια μας τη ζωή, 
– Το κοινωνικό πνεύμα και την αλληλοϋποστήριξη,
– τη θετική αυτό-εικόνα,
– την ενσυναίσθηση, 
– το σεβασμό στις αξίες και στη θέση κάθε πολίτη,
– τον υγιή ανταγωνσμό και την κοινωνική εξέλιξη, 
– την κοινωνική υπευθυνότητα και τον εποικοδομητικό διάλογο για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην προσέγγιση διαφόρων μορφών τέχνης μέσα σε τάξεις νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα 
Ξεκινάμε το Σεπτέμβρη.. με Αρχιτεκτονική  τον Οκτώβρη, με Γλυπτική το Νοέμβριο ,με Θέατρο το Δεκέμβριο,  τον Ιανούαριο με Ζωγραφική και τεχνικές ζωγραφικής, το Φεβρουάριο με χορό και μουσική, το Μάρτιο με ποίηση και τον Απρίλιο με Φωτογραφία και Σκίτσο. Το Μάιο κάθε σχολείο θα πρέπει να παρουσιάσει το πρόγραμμα του στην κοινότητα του και στα σχολεία της περιοχής του. 
Τον Ιούνιο θα φροντίσουμε για την ταυτόχρονη, εί δυνατόν, δωρεά σε δημόσια ιδρύματα της εκάστοτε κοινότητας. 
Κάθε μήνα, κάθε συνεργαζόμενο σχολείο, θα έχει την υποχρέωση να παρουσιάζει το έργο του με ένα βιντεο ή powerpoint ή στην ιστοσελίδα του σχολείου του. 
Επίσης κάθε συνεργάτης οφείλει να τηρεί μηνιαίο ημερολόγιο, ώστε να μπορεί να ανατρέξει σε αυτό, όποτε χρειαστεί.
Το twinspace ή το Skype θα είναι ο χώρος επικοινωνίας των σχολείων, δασκάλων και μαθητών, και θα γίνει χρήση των εργαλείων web.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα υπάρξει παρουσίαση και έκθεση των έργων τέχνης στους γονείς της κοινότητας καθώς και σε παιδιά σχολείων γειτονικών

Eπίσης στο τέλος του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη δωρεά ομαδικών έργων τέχνης φτιαγμένα από παιδιά νηπιαγωγείου σε ιδρύματα της Πόλης μας, όπως νοσοκομεία, παιδοχειρουργικές κλινικές κ.λ.π.

Mε τo διαδραστικό εργαλείο zeemaps .com. απεικονίσαμε το στίγμα των σχολείων μας και αυτό αποτελεί μία πρώτη μορφή συνεργατικής προσπάθειας με την χρήση ΤΠΕ. 2017-10-16_154622Kαι έπεται συνέχεια στην επικοινωνία και την συνεργασία!!!

 

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει θέμα:Τα Χριστούγεννα της Καρδιάς μας 

σε συνεργασία με άλλα 15 σχολεία της Ελλάδας: ) 15ο Ν/γείο Πατρών ,3ο Ν/γείο Ρεθύμνου, 13ο Ν/γείο Ρεθύμνου, 4ο Ν/γείο Ρεθύμνου, Ν/γείο Μεσορόπης (Καβάλα, 6ο Ν/γείο Πύργου, Ν/γείο Στερνών (Χανιά), 2ο Ν/γείο Αλμυρού, 4ο Ν/γείο Φαρσάλων, 9ο Ν/γείο Αμπελοκήπων (Θεσ/νίκη), 3ο Ν/γείο Διδυμοτείχου, 32ο Ν/γείο Ευόσμου, Ν/γείο Χαιρώνειας, 4ο Ν/γείο Αρτέμιδος και την Α τάξη δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων “Ο Ταξιάρχης” (Πέραμα).

 

adf53426_opt b0f6317e

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ένα πρόγραμμα κοινωνικού- συναισθηματικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θα επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων νηπιαγωγείων της Ελλάδας καθώς θα ασχολούνται με το ίδιο θέμα.

Το πρόγραμμα αφορά τα Χριστούγεννα και τις αξίες ζωής που πρεσβεύουν, χαρά, αγάπη, επικοινωνία, προσφορά στον συνάνθρωπο και καλλιέργειά τους μέσα από δραστηριότητες που προάγουν αυτές τις αξίες.

Επιδιώκεται τα παιδιά να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα από δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. αλλά και με άλλα μέσα επικοινωνίας όπως το Ταχυδρομείο.

Να ενθαρρυνθούν στη γνωριμία εθίμων και συνηθειών σχετικά με τα Χριστούγεννα των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων της Ελλάδας και ίσως και του εξωτερικού .

Στόχοι

  • Να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα • Να επικοινωνούν και να συνεργάζονται από κοινού • Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες • Να αναπτύξουν κοινωνικές και συνεργατικές ικανότητες μέσα από την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. καθώς και με τη βοήθεια άλλων μέσων επικοινωνίας π.χ. ταχυδρομείο. • Να ενθαρρυνθούν στη γνωριμία εθίμων και συνηθειών σχετικά με τα Χριστούγεννα των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων της Ελλάδας και ίσως και του εξωτερικού.
  • Αγαπάμε Χριστούγεννα γιαυτό φτιάξαμε την αφίσα για το πρόγραμμα αυτό και σας λέμε ΝΑΙ.
  • Στην Αγάπη λέμε ΝΑΙ….στα Χριστούγεννα λέμε ΝΑΙ.
  • Στην Φιλία λέμε ΝΑΙ……..Στην συνεργασία λέμε ΝΑΙ!!!!aed13f2e

Διαδικασία της εργασίας

Οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετράμηνου αυτού έργου είναι:

1ος μήνας Γνωριμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσω skype, email, chat, και τηλεδιασκέψεων. Ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών των συνεργαζόμενων σχολείων, των περιοχών της Ελλάδας στο twinspace.

2ος μήνας Έναρξη χριστουγεννιάτικων δράσεων και δραστηριοτήτων π.χ γνωριμία με τα ήθη και έθιμα των περιοχών της Ελλάδας, ανταλλαγή καρτών μεταξύ των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων και άλλες εικαστικές δημιουργίες. Δημιουργία συνεργατικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

3ος μήνας Συνεργατική ζωγραφική με χριστουγεννιάτικο θέμα, χριστουγεννιάτικες συνταγές και ανταλλαγή τους μέσω email. Μέσω του ταχυδρομείου ο σάκος του Αη Βασίλη ταξιδεύει στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία και γεμίζει με τις ευχές όλων των σχολείων. Γνωρίζουμε τα κάλαντα της περιοχής μας στα συνεργαζόμενα σχολεία με τη βοήθεια video.

4ος μήνας Αξιολόγηση προγράμματος Διάχυση του προγράμματος, παρουσίαση του στους γονείς

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Στολισμός δέντρου σε κάθε νηπιαγωγείο με κάρτες και στολίδια από τα συνεργαζόμενα σχολεία Δημιουργία ebook.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το ταξίδι μας αυτό να είναι συναρπαστικό !!!icon-app-310x310

 

 

 

Μία σκέψη στο“ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ!!ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ eTwinning-2017.

  1. Καλημέρα σας!
    Συγχαρητήρια!
    Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η γλυκιά παρέα σας είναι γεμάτη γνώση και όμορφα συναισθήματα!
    Καλή συνέχεια!

Τα σχόλια είναι κλειστά.