Εγγραφές για το Σχολικό Έτος 2024-25

 

Εγγραφές Νηπίων για το σχολικό έτος 2024-25

 

2024 02 29 22 24 51 15ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων Παρουσίαση

Για το σχολικό έτος 2024-2025 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 01 έως 20 Μαρτίου 2024.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές γεννημένοι το 2019 και το 2020.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ για την εγγραφή του νηπίου- προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767)):

α) τα στοιχεία του προνηπίου-νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου- προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας, είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σχετικό αποδεικτικό έγγραφο σε ψηφιακή μορφή όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/ουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσουν Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τη Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου-νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων-νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του προνηπίου-νηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ. 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767)) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται :

α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄1767)), οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr).

Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ.7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄1767)). Για τον σκοπό αυτό ο/η  Διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του/της προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες. Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον  γονέα/κηδεμόνα (παρ. 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767)).

 

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

α. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται οι μαθητές χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

 

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

 

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται

 

Τα Προνήπια που κατά το Σχολ. Έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν ως νήπια εγγράφονται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109). Ενημερώστε τη Σχ. Μονάδα σε περίπτωση επιθυμίας εγγραφής ή διαγραφής από το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

Για απορίες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του συστήματος και το θεσμικό πλαίσιο των εγγραφών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο:  2310721843

και στο mail:  15nipamp@sch.gr

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου θα δέχεται από 1 έως 20 Μαρτίου 2024 και κατά τις ώρες 12:10 μμ – 13:00 μμ τους γονείς για την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ

πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα  να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία όταν έρχεστε για την προσκόμισή τους ώστε να είναι σωστά ενημερωμένος ο φάκελος εγγραφής του παιδιού σας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε :

με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 15nipamp@sch.gr

τηλεφωνικά στο 2310721843 (κατά τις ώρες: 12.10-13.00)

 Τα όρια του 15ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων

15ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων
Οδοί ή τμήματα οδών σε αλφαβητική σειρά:
28ης Οκτωβρίου Λεωφόρος (μονά 1 έως 53, ζυγά 2 έως 48)
Αγίας Παρασκευής (όλη)
Αγίου Παντελεήμονα (μονά 1 έως 3, ζυγά 2 έως 8)
Αγίων Πάντων (μονά 93 έως 103)
Αρήτης (όλη)
Αριστοτέλους (όλη)
Βαϊνδηρίου (όλη)
Δαμουλάκη Στέφανου (όλη)
Δασκάλας Παπαθανασίου Βασιλικής (ζυγά 100 έως 106)
Εθνικής Αντιστάσεως (μονά 67 έως 75, ζυγά 88 έως 102)
Ηλέκτρας Αποστόλου (όλη)
Καμέλιας (όλη)
Καμπάνη Αρίστου (όλη)
Κατσάνου (όλη)
Κολωνιάρη Γρηγορίου (μονά 73 έως 93, ζυγά 102 έως 136)
Κουτήφαρη Αντωνίου (όλη)
Κρήτης (μονά 1 έως 15, ζυγά 2 έως 16)
Λεωφόρος Καλλιθέας (μονά 43 έως 59, ζυγά 50 έως 78)
Λιγδών (όλη)
Μενελάου (όλη)
Μεσοχωρίου (όλη)
Πυργίου (όλη)
Φεραίου Ρήγα (όλη)
Φωτήλα Ασημάκη (όλη)
Χαλκοκονδύλη Δημήτριου μονά όλα)
Χατζηφράγκου (όλη)

 

Ολόκληρη την εγκύκλιο των εγγραφών μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.



Λήψη αρχείου

Όρια Νηπιαγωγείων Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης



Λήψη αρχείου

ΑΔΥΜ



Λήψη αρχείου

Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο

Το  πρόγραμμα “Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο” εντάσσεται στον κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», πιο συγκεκριμένα στην επιμέρους θεματική ενότητα της προώθησης του αλληλοσεβασμού και της συνεργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει την έννοια της συνεργασίας στο νηπιαγωγείο. Στόχοι είναι τα παιδιά να συνεργαστούν με δραστηριότητες ανά ζεύγη, μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας.

 

Τα παιδιά  κινήθηκαν ελεύθερα στο χώρο στην αρχή χωρίς μουσική και στην συνέχεια με την συνοδεία μουσικής. Όταν άκουγαν την λέξη ΣΤΟΠ έμεναν αγαλματάκια κάνοντας την κίνηση που τους άρεσε.

β20240119 114744 Γ20240119 114652α20240119 114740

Στην συνέχεια προσπάθησαν με την συνοδεία μουσικής να  κινηθούν ελεύθερα και να εκφραστούν μέσω του σώματός τους και της χρήσης σύντομου λόγου. Μουσική και…ΣΤΟΠ! Μόλις η μουσική ξανά αρχίσει «κινούμαι στο ένα πόδι» …ΣΤΟΠ… « κινούμαι με τα πόδια λυγισμένα» ΣΤΟΠ «κινούμαι βιαστικά… ΣΤΟΠ …νυσταγμένα… ΣΤΟΠ..φοβισμένα…..» κ.ο.κ. ΣΤΟΠ «τώρα κινούμαι όπως θέλω εγώ και παρατηρώ την κίνηση των άλλων γύρω μου παρατηρώ με ποιου συμμαθητή μου την κίνηση ταιριάζει η δική μου κίνηση. Στο επόμενο ΣΤΟΠ γίναμε ζευγάρι με τον φίλο ή την φίλη μου.

Τα παιδιά με τα ζευγάρια τους χόρευαν με την συνοδεία μουσικής. Μόλις ακουγόταν το ΣΤΟΠ  ακουμπούσαν τους αγκώνες, την πλάτη , τις μύτες των ποδιών τους…….

image 11image 12image 9IMG 20240115 115851IMG 20240115 115902image 9 1image 10 1

Α20240119 114008 Β20240119 115322 Γ20240119 115123 Δ20240119 115052

Παίρνουμε τη θέση του άλλου χωρίς να πούμε κουβέντα, ενθαρρύνοντας τη μη λεκτική επικοινωνία

α20240122 093814 γ20240122 094938 β20240122 094025 δ20240122 095121

 

Έπειτα  τα ζευγάρια  βρήκαν  ένα όνομα (χαρούμενοι, σπίτι, μπαλόνι καρδιά, σπίτι, αστέρι, ουράνιο τόξο, αρκουδάκι, παγωτό κεράσι) για την ομάδα τους και ένα σύμβολο. Τα παιδιά έφτιαξαν μενταγιόν με το σύμβολο της ομάδας τους.

IMG 20240116 111506 IMG 20240116 111746 IMG 20240116 114544 IMG 20240116 114815 IMG 20240116 114742 IMG 20240116 114718 IMG 20240116 114702 IMG 20240116 114654

Συζητήσαμε αν  έχουν ξανακούσει την λέξη συνεργασία και τι μπορεί να σημαίνει.

IMG 20240116 122507 IMG 20240116 122621

Ζωγράφισαν σε ζευγάρια- οι φίλοι- ο ένας το χέρι του άλλου και στην συνέχεια είπαν για ποιο λόγο τους αρέσει να συνεργάζονται με τον φίλο τους.

IMG 20240119 122943 IMG 20240119 122954

Κατηγοριοποιήσαμε εκόνες με παιδιά που συνεργάζονται και παιδιά που μαλώνουν

20240123 095112 1 20240123 102102

 

Συζητήσαμε για τους κανόνες της καλής συνεργασίας και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το ” Δέντρο της Αγάπης”. Τα παιδιά σε ζευγαράκια σκέφτηκαν από ένα κανόνα σωστής συνεργασίας και προσπάθησαν να τον ζωγραφίσουν στο φύλλο τους.

IMG 20240117 111221 IMG 20240117 111833 IMG 20240117 111851 IMG 20240117 111903 IMG 20240117 111929 IMG 20240117 112009  20240122 111421  20240122 111314 1  20240123 110220 20240126 103346

Έπειτα κόλλησαν τα φύλλα στο “Δέντρο της Αγάπης” και το διακόσμισαν

IMG 20240117 113224 IMG 20240117 114844 IMG 20240117 120316

IMG 20240119 123107      20240124 092911     20240125 084308

Τοποθετήσαμε χαρτιά στο πάτωμα τόσα όσα είναι και τα παιδιά και τις μολυβοθήκες των παδιών πάνω στα χαρτιά. Η Νηπιαγωγός χτυπούσε τα ξυλάκια και έδινε οδηγίες στα παιδιά π.χ. περπατάω αργά σαν χελώνα, περπατάω πατώντας στις φτέρνες,……. Σε ένα επόμενο στάδιο τα παιδιά πρότειναν τα ίδια τον τρόπο με τον οποίο θα περπατήσουν με την συνοδεία της μουσικής π.χ. περπατάω σαν αρκούδα, σαν ελέφαντας,……

image 9 2 image 10 2

Στην συνέχεια τo κάθε παιδί πήγε να ζωγραφίσει ότι ήθελε στο χαρτί που είχε  την μολυβοθήκη του. Όση ώρα ακουγόταν η μουσική τα παιδιά ζωγράφιζαν. Όταν σταματούσε η μουσική άλλαζαν θέση (σαν ρολόι). Μόλις ξεκινούσε η μουσική ζωγράφιζαν στο χαρτί που είχε ο διπλανός τους. Την διαδικασία αυτή την επαναλάβαμε αρκετές φορές μέχρι να φτάσει το κάθε παδί στην αρχική του ζωγραφιά.

image 11 1image 12 2

Όταν πήραν στα χέρια τους το αρχικό χαρτί διαπίστωσαν ότι είχε αλλάξει πάρα πολύ… Σχολίασαν ποιο σχέδιο τους άρεσε πάνω στην ζωγραφιά τους, μάντεψαν κάποια σχέδια τι μπορεί να συμβόλιζαν, π.χ. αυτό το μεγάλο ροζ μάλλον είναι μία πεταλούδα,…..

Χάρηκαν πάρα πολύ που ο καθένας είχε πάνω στο χαρτί του, ζωγραφιές από όλα τα παδιά της τάξης μας. Ήταν μία συνεργατική ζωγραφιά!!!!!

“Βοήθησε τη μπάλα να φτάσει στον προορισμό της” Τα παιδιά χρησιμοποιώντας κομμένα ρολά χωρίζονται σε ομάδες και συνεργάζονται φτιάχνοντας  διαδρόμους μέσα από τους οποίους κυλάει η μπάλα

20240131 100707 20240131 101608 α20240131 101851 β20240131 102745 20240131 102726 20240131 103716 20240131 103719

 

“Ποιος δράκος θα χορέψει καλύτερα”. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συνεργάζονται ώστε να φτιάξουν με τα δικά τους σώματα τα σώμα ενός δράκου, Με μουσική μετακινούνται το χώρο ως δράκοι χορεύοντας.

α20240126 113126  20240126 112905  β20240126 113326

Τα παιδιά φτιάχνουν ομάδες και μέσα από το διαδίκτυο βρίσκουν κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν με ρολά υγείας. Έτσι δημιουργούνται η ομάδα του ρομπότ, του κάστρου, του τρένου. Τα μέλη των ομάδων συνεργάζονται και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά !!

20240201 112931 1 20240201 113829 α20240201 112802 β20240201 114414 γ20240201 114434 20240202 084101 β20240202 084948 α20240202 084904

20240201 100215 1 20240202 091654 20240202 090837 20240202 090002 α20240202 085939

20240205 084756 20240205 085513 20240205 085745 20240205 091143 20240205 102113

Παίξαμε παιχνίδια συνεργασίας σε ζευγάρια και σε ομάδες

a20240125 114614 b20240125 114616 c20240125 114859 d20240126 115013 e20240126 115025

image 5 image 6 image 8 image 9 image 10 image 11 image 5 1

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες ασφάλειας στο Διαδίκτυο από το saferinternet4kids

IMG 20240208 122121 IMG 20240208 122230 IMG 20240208 122103

IMG 20231222 153155 1

Μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε το δικό μας παραμύθι “Σερφάρω στο Ιντερνετικό Πέλαγος” και συμμετείχαμε στον Διαγωνισμό Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2024. Μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

Παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή εκδήλωση  της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού.

Ο @Παπάκης  ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές έμαθαν  πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, ενημερώθηκαν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.

IMG 20240208 100336IMG 20240208 100314 1 IMG 20240208 100659 IMG 20240208 100551

Τέλος, δόθηκαν έπαινοι από το Ελληνικό Κέντρο Διαδικτύου στους μαθητές αλλά και στο Νηπιαγωγείο μας, για τη συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό «Ευγένεια στο Διαδίκτυο – Δικαιώματα και Υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

IMG 20240208 125641 Επαινος Νηπιαγωγείου

2024 02 28 21 56 28 Βεβαίωση.pdf Adobe Acrobat Reader 64 bit