15ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Oδηγίες για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου

 

   Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο νηπιαγωγείο μας με τις θερμότερες ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Οδηγίες και κανόνες για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου:

ΩΡΑΡΙΟ:

ΠΡΩΙΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΦΙΞΗ: 8.15- 8.30 ΕΝΑΡΞΗ : 13.00
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: 13.00 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: 16.00

 

Παρακαλούμε σεβαστείτε το ωράριο συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος και την καλύτερη προσαρμογή των μαθητών σε αυτό. Ενημερώνετε το σχολείο τηλεφωνικά  ή από την προηγούμενη ημέρα σε περίπτωση κάποια έκτακτης αλλαγής.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2106014582

Email: mail@15nipagparask.att.sch.gr

Φροντίστε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών με βάση τα ονόματα των συνοδών που έχετε δηλώσει. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η αποχώρηση των μαθητών συνοδεία ανηλίκου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ:

Ατομικές συναντήσεις για την ενημέρωση προόδου των μαθητών πραγματοποιούνται το Νοέμβριο και τον Μάρτιο μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου και κατόπιν συνεννόησης. Έκτακτες συναντήσεις για θέματα που προκύπτουν κατά την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο μπορούν να πραγματοποιηθούν ύστερα από αίτημα των γονέων μετά από επικοινωνία.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

Την φετινή σχολική χρονιά η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Σε περίπτωση συμπτωμάτων covid-19 προτείνεται η διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικού τεστ και σε περίπτωση νόσησης οι ασθενείς θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι. Ομοίως και στην περίπτωση άλλων ασθενειών για την αποφυγή διάδοσης ιογενών ασθενειών.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο δεν χορηγούνται φάρμακα. Σε περίπτωση ασθένειας το νήπιο θα πρέπει να αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα μετά από συνεννόηση με τον κηδεμόνα.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:

Είναι σημαντικό τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα για μεγαλύτερη αυτονομία και άνετα παπούτσια με βελκρο και όχι με κορδόνια. Απαγορεύεται να φορούν τα παιδιά κοσμήματα για αποφυγή απώλειας ή τραυματισμού.

Παρακαλούμε ζακέτες και μπουφάν να έχουν όνομα στην ετικέτα και σχετική θηλειά ώστε να μπορούν να κρεμαστούν εύκολα από τα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ:

Παρακαλούμε τα παιδιά να φέρουν μικρές τσάντες και όχι τρέιλερ.

 Για το υποχρεωτικό ωράριο θα περιλαμβάνει:

-μια πλήρη αλλαξιά ρούχων σε μια σακούλα

-μια μικρή τετράγωνη πετσέτα για το τραπεζάκι ως σουπλά

-ένα μικρό μπουκάλι με νερό

-τάπερ κολατσιού. Αποφύγετε πατατάκια, κρουασάν, αναψυκτικά , καραμέλες και σοκολάτες.

Για το ολοήμερο :

– ένα μικρό τσαντάκι με το φαγητό του παιδιού και μια μικρή τετράγωνη πετσέτα ως σουπλά μεσημεριανού. Προτείνεται κάποιο θερμομπολ καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα το φαγητό να ζεσταίνεται. Στην τσάντα του φαγητού θα υπάρχει κουτάλι, τα πιρούνια δεν επιτρέπονται.

Τονίζουμε ότι σε κάθε προσωπικό αντικείμενο του παιδιού θα πρέπει να είναι γραμμένο το όνομα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Στο σχολείο δεν επιτρέπεται τα παιδιά να φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι, παρά μόνο αν ζητηθεί από τις νηπιαγωγούς.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ –ΓΙΟΡΤΕΣ:

Αποτελούν μέρος του προγράμματος του Νηπιαγωγείου και κομμάτι της κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής των παιδιών. Μπορείτε να φέρετε κάποιο ατομικό κέρασμα για τα παιδιά , το οποίο θα μοιραστεί για κατανάλωση στο σπίτι μετά από έγκριση κάθε γονέα και την αποφυγή αλλεργιών.

 

Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας θεωρείται σημαντική για την αρμονική κοινωνική και συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών. Περιμένουμε τη συνεργασία σας για τον κοινό μας στόχο: την ευτυχία και την ολόπλευρη ανάπτυξη τους!

 

Καλή σχολική χρονιά

Οι Νηπιαγωγοί