Μάι 18
09

Δράση Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας

Κάτω από (ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) από στις 09-05-2018

Την Τρίτη 8 Μαΐου  2018, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας,  οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου Α΄, Β΄ και Γ΄, ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας- Κ.Ο.Κ – και πήραν μαθήματα Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς.Τη δράση οργάνωσαν και υλοποίησαν οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ τάξης ( Α1, Α2, Α3, Α4 ), σε μια ομαδική συνεργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, με την ευθύνη της εκπαιδευτικού του σχολείου Ασπόστου Αικ. ΠΕ15. Ως πεζοί και συνεπιβάτες, αλλά και ως αυριανοί οδηγοί και ενεργοί πολίτες, αποφάσισαν να δράσουν….  και παίρνοντας το τιμόνι της Ζωής στα χέρια τους, έδωσαν το δικό τους μάθημα Υπεύθυνης και Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς.

Αφού πήραν στην τάξη μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, ως μια μεγάλη ομάδα συνεργασίας με το όνομα «οι Φύλακες της Ασφάλτου» …. βγήκαν στους δρόμους, περπάτησαν, συζήτησαν με πεζούς και οδηγούς και με τη δυναμική τους παρουσία, επικοινώνησαν τα μηνύματά τους.

Διανέμοντας ενημερωτικό έντυπο, το οποίο οι ίδιοι επιμελήθηκαν, στους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων της οδού Πανεπιστημίου, με την παρουσία εκπροσώπων της Τροχαίας και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, Ασπόστου Αικ. και Παρασκευοπούλου Ξανθ. εύχονταν από καρδιάς σε όλους να είναι πάντα «καλοτάξιδοι» και τόνιζαν ιδιαίτερα:  «Όταν με ευθύνη οδηγείς ……γίνεσαι σύμμαχος Ζωής» «Η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο Πολιτισμού και …… συνεχίζει τη Ζωή»  « Μην ξεχνάς ….. τις Αγκαλιές που σε περιμένουν».

Η δράση ολοκληρώθηκε με τραγούδια που έγραψαν και τραγούδησαν τα ίδια παιδιά, με παρουσίαση power-point, στην οποία κατέθεσαν γνώσεις, σκέψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς, αλλά και συμβουλές προς τους οδηγούς για  ασφαλή οδήγηση και με ενημέρωση του συνόλου των μαθητών/τριών του σχολείου, από τον εκπρόσωπο της Τροχαίας κ. Σπυρίδωνα Νιάρο, ο οποίος με το δικό του καθηλωτικό λόγο, μετέφερε στους μαθητές βασικά μηνύματα οδικής συμπεριφοράς: «Η Ζώνη σε δένει με τη Ζωή»,   «Φοράς κράνος …. επενδύεις στη Ζωή»,  « Τηρείς τον Κ.Ο.Κ», «Όταν πίνεις … δεν οδηγείς»,  «…..αρκεί μια στιγμή…..για να συμβεί».

Ccd from kaspostou

 

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το φυλλάδιο που επιμελήθηκαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, και μοίρασαν στους οδηγούς και στους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

https://drive.google.com/drive/u/1/my-drive



Δεν επιτρέπονται σχόλια.