Διαγωνισμοί για μαθητές


ΝΕΟ: 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε».

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) συνδιοργανώνουν τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα:
«Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της Ομογένειας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών των μαθητών και μαθητριών είναι η Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.  Συγκεκριμένα, το παραδοτέο υλικό (ατομικό ή ομαδικό) για Γυμνάσιο και Λύκεια μπορεί να έχει την εξής μορφή:
1) Κόμικς με σταθερές εικόνες
2) Animation (εικονοΐστορίες με κινούμενες εικόνες)
3) Ραδιοφωνική εκπομπή
4) Κινηματογραφική αφήγηση – ταινία μικρού μήκους
5) Φωτοΐστορία

Περισσότερα εδώ

ΝΕΟ: Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδίου και ζωγραφικής”Joy of Europe”

Περισσότερα εδώ

 

ΘΕΜΑ: 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΄Σκιτσοφρένεια 2016′

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος PIERCE διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο ΜαθητικόΔιαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας. Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:“ΝΕΡΟ, ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ – ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ”Πληροφορίες εδώ

ΘΕΜΑ: Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός για τα Δάση και τη Δασοπονία “Young People in European Forests”

Πληροφορίες εδώ και κανονισμός εδώ

 

ΘΕΜΑ: 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2016 (περισσότερα εδώ)

 

ΘΕΜΑ: 28ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  (περισσότερα εδώ)

 

ΘΕΜΑ: Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός (περισσότερα εδώ)

 

 

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός φωτογραφίας

φθινοπωροΟ διαγωνισμός έχει θέμα: «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου το φθινόπωρο».Οι 204 εξαιρετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο που δημιούργησε το ΠΛΗΝΕΤ Αχαΐας. Μπορείτε να τις δείτε και να θαυμάσετε τα φθινοπωρινά τοπία όπως αποτυπώθηκαν στα μάτια των μαθητών/τριών των σχολείων της Αχαΐας.

Συνδεόμενοι στον ιστότοπο

http://www.plhnet.gr/envir/thumbnails.php?album=4

   μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν αλλά και σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς που τους/τις  παρότρυναν να αποτυπώσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους το φθινόπωρο.

Εδώ οι φωτογραφίες του σχολέιου μας από τις μαθήτριες:

Ζώτoυ Λυδία (Γ2) που κέρδισε έπαινο.

101_0506 lydi ZOTOY101_0487 lydia zotou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

και Γαλανοπούλου Γεωργία και Θεοδωρέλλη Αγγελική (Γ1) που συμμετείχαν, επίσης.

Αγγελική θεοδωρέλη 015

 

 

Αγγελική θεοδωρέλη 003

 

 

 

 

 

PICT0022 georgi Galanopoulou

 

 

 

 

 

 

SANY0599

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου

skaki skitsoΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επετείου Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων – Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) διοργανώνει τον  3ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, στις 5-6 Δεκεμβρίου 2015 στα Καλάβρυτα.

Περισσότερα εδώ.

 

ΘΕΜΑ: 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
ψηφιακη δημιουργιαΣας γνωστοποιούμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής της χώρας διοργανώνουν το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.digifest.info .

 

ΘΕΜΑ: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους + Camera Zizanio

camera-zizanio-logoΗ Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας σας  ενημερώνει σχετικά με την πραγματοποίηση του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από 28 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2015. Στο πλαίσιο του παραπάνω Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, και θα υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και η 15η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio όπου θα διαγωνιστούν ταινίες από Ελλάδα και Ευρωπαϊκές Χώρες, που δημιουργήθηκαν είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων είτε ως αποτέλεσμα ατομικής πρωτοβουλίας.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 20 Οκτωβρίου 2015.

Περισσότερα εδώ.

 

ΘΕΜΑ: Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας σας ενημερώνει σχετικά με τον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα: “Ένας πλανήτης μια ευκαιρία”. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, τη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, την ΕΡΤ ΑΕ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη “γλώσσα” της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 και λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2016. Όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στον παραπάνω διαγωνισμό, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ως τις 30 Οκτωβρίου 2015.

Περισσότερα εδώ.

 

 

 

ΘΕΜΑ: 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2016

21os_diagonismos_banner-1440x564_cΗ Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2016 για το σχολικό έτος 2015-2016. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Περισσότερα εδώ.

 

ΘΕΜΑ: Διεθνής διαγωνισμός μαθητικής δημιουργίας

Με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Περισσότερα εδώ.

 

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣTΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ

Το Διαπολιτισμικό Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2014. Πρόκειται για ένα θεατρικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε με σκοπό την γνωριμία και αλληλεπίδραση των εφήβων της πόλης μας με συνομήλικους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Πάτρα και φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων άσυλο και ευάλωτων πληθυσμιακά ομάδων «ΣΤΕΓΗ PLUS (+) Πάτρας».

Περισσότερα εδώ

 

Save