ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Αγαπητοί   γονείς/κηδεμόνες,

με  την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εμείς σαν εκπαιδευτική κοινότητα   του σχολικού συγκροτήματος 15ου και 24ου Δ.Σ Βόλου, θα θέλαμε πρώτα και πάνω απ’ όλα να ευχηθούμε υγεία στα παιδιά σας και στις οικογένειές σας γενικότερα και να σας ενημερώσουμε ότι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας κάτω από τις ομολογουμένως  αντίξοες και παράξενες συνθήκες.

Συνεχίζοντας λοιπόν τον τρόπο επικοινωνίας μας με mail, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια τρέχοντα και άμεσα θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ,δηλαδή μαθητές ,εκπαιδευτικούς , γονείς. Αναλυτικότερα:

  1. Αγιασμός

Ο Αγιασμός  στο σχολικό μας συγκρότημα ,και για τα  τρία σχολεία 15ο και 24ο Δ.Σ & 25 Ν/Γ θα γίνει  τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.15 πμ.  στον αύλειο χώρο του σχολείου με αντιπροσωπεία  εκπαιδευτικών και μαθητών , που θα τηρούν τις αποστάσεις. Μετά ο ιερέας θα περάσει στις τάξεις και θα ευλογήσει τους εκεί ευρισκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δυστυχώς ,λόγω  της κατάστασης δεν υπάρχει η δυνατότητα το σχολείο να  προβεί σε εβδομάδα προσαρμογής των μικρών μαθητών.

Έτσι  κανένας γονέας   δεν θα εισέλθει στην αυλή του σχολείου.

Οι γονείς θα εκπροσωπηθούν στον αγιασμό από μέλη του Δ. Σ. Γονέων και Κηδεμόνων.

Όλοι οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο φορώντας μάσκα και έχοντας την σχολική τους τσάντα για να πάρουν και τα βιβλία. (Ευελπιστούμε ότι θα σταλούν έγκαιρα. Τις αναμένουμε)

Οι μαθητές της Πρώτης (Α) τάξης θα προσέλθουν στις 11.00 π.μ για  να γίνει και από κοντά το μοίρασμα των μαθητών στα δυο σχολεία. Θα περάσουν στις τάξεις για τον αγιασμό .

Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων  θα προσέλθουν  στο σχολείο στις 10.45 π.μ. Θα περάσουν κατευθείαν στις τάξεις. Θα  πάρουν τα βιβλία και  θα λάβουν μέρος στον Αγιασμό.

Όλοι οι μαθητές  θα σχολάσουν 12.15 μ.μ.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών, μέχρι την οριστικοποίηση του ωρολόγιου Πρωινού προγράμματος, θα  ανακοινώνεται μέρα μέρα και από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων αλλά θα στέλνεται και σε mail.

  1. Προσέλευση- Λειτουργία

Όπως προαναφέρθηκε κανένα παιδί δεν θα έρχεται στο σχολείο χωρίς μάσκα. Εξαιρούνται  βέβαια μόνο οι κατηγορίες των μαθητών  όπως αυτές αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, κανένας  γονέας   δεν θα εισέρχεται στο χώρο του σχολείου χωρίς μάσκα.

Τα δυο Δημοτικά σχολεία έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών τους.

  • Μάσκες –αντισηπτικά
  • Διαφορετική είσοδο-έξοδο  μαθητών   στην αυλή και στο διδακτήριο
  • Διαφορετικά διαλείμματα.
  • Σταθερή ομαδοποίηση μαθητών

 

  1. Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα και με το με αρ. 37/23-7-2020 απόσπασμα πρακτικού του Δ. Σ .του Ι.Ε.Π., χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του/της ίδιου/ας του/της μαθητή/τριας (αν είναι ενήλικος/η) ή και των δύο γονέων του/της (αν είναι ανήλικος/η).

Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του/της ίδιου/ας μαθητή/τριας (αν είναι ενήλικος/η) ή και των δύο γονέων του/της (αν είναι ανήλικος/η), παραλαμβάνεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη 14η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

Με την συνεργασία και την  καλοπροαίρετη  διάθεση, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση