ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024-2025

Την Τετάρτη 11/9/2024 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά. Οι ευχές του ιερέα θα είναι οδηγός και σύμβουλος για το έργο όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Προϊσταμένη παρουσίασε το διδακτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας και αναφέρθηκε σε θέματα λειτουργίας του νηπιαγωγείου. Μοιράστηκαν δώρα καλωσορίσματος στους μαθητές από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  και οδηγός σε έντυπη μορφή για την λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική χρονιά με υγεία και πολύ αγάπη.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ1.1 ΑΓΙΑΣΜΟΣ2.2 ΑΓΙΑΣΜΟΣ3.3

ΑΓΙΑΣΜΟΣ4.4 ΑΓΙΑΣΜΟΣ5.5

 

Ευχαριστήρια Επιστολή από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας ευχαρίστησε με δημόσια επιστολή όλες τις σχολικές μονάδες του νομού μας, που βοηθήσαμε να συγκεντρωθεί μια μεγάλη ποσότητα πλαστικών καπακιών για την αγορά αμαξιδίων.

Δημόσιες ευχαριστίες Σχολικών Μονάδων Αρκαδίας

Διαδικτυακή ξενάγηση στον χώρο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας: ΑΡΧΕΛΩΝ

Την Δευτέρα 27/5/2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ξενάγηση στον χώρο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα,  ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η δράση αυτή αποτέλεσε την ολοκλήρωση του προγράμματος δεξιοτήτων: “Το παράπονο των ζώων, πρόγραμμα για τα ζώα υπό εξαφάνιση”

ΧΕΛΩΝΑ1 ΧΕΛΩΝΑ2 ΧΕΛΩΝΑ3.3

 

Το τμήμα Ν1 δημιούργησε μια φανταστική ιστορία για την χελώνα:

Η μεγάλη συνάντηση

Κάποτε ζούσε μια χελώνα Καρέτα Καρέτα, που την έλεγαν Τρούφα, στην μεγάλη θάλασσα, τον ωκεανό. Από το πολύ κολύμπι, ήθελε να ξαπλώσει, να ξεκουραστεί. Πήγε, λοιπόν, πιο βαθιά στη θάλασσα, στο βυθό. Εκεί βρήκε ένα βυθισμένο καράβι. Ήταν το πειρατικό καράβι του πειρατή ΜπούουΜπούου. Δεν ήξερε, όμως, ότι εκεί ήταν και ο πειρατής ΜπούουΜπούου, που φοβόταν τα πάντα! Η Τρούφα μόλις τον είδε, τρόμαξε! Αλλά, ο πειρατής τρόμαξε ακόμα πιο πολύ! Προσπάθησε να την χτυπήσει με το σπαθί του και πετώντας ένα καλάμι με μεγάλο αγκίστρι. Η χελώνα για να σωθεί, κρύφτηκε στο καβούκι της. Ο πειρατής φώναξε: «Δεν θα μου ξεφύγεις! Και τότε…..εμφανίστηκε ο εθελοντής Γιάννης από την ομάδα ΑΡΧΕΛΩΝ, που έκανε βουτιά στη θάλασσα με τη στολή του δύτη. Παίρνει στην αγκαλιά του την Τρούφα χελώνα Καρέτα Καρέτα και την αφήνει γρήγορα στο υποβρύχιό του. Μετά ξανακατέβηκε στον βυθό για να πολεμήσει τον πειρατή ΜπούουΜπούου. Η Τρούφα συνάντησε στο υποβρύχιο την φώκια Μονάχους Μονάχους Αναστασία, που ήταν και αυτή τραυματισμένη από τον πειρατή ΜπούουΜπούου. Και οι δύο έγιναν φίλες. Όμως, ο Γιάννης όση ώρα ήταν στον βυθό,  έπεισε τον πειρατή να γίνει εθελοντής στην ομάδα ΑΡΧΕΛΩΝ. Όταν ο εθελοντής Γιάννης ανέβηκε και μπήκε στο υποβρύχιο με τον πειρατή, όλα τα πληγωμένα ζώα που είχε μαζέψει, φοβήθηκαν. Ο Γιάννης εξήγησε στα ζωάκια, ότι ο πειρατής μετάνιωσε και από δω και πέρα, θα είναι όλη τη ζωή του ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ του ΑΡΧΕΛΩΝ, για να βοηθάει όλα τα πληγωμένα ζωάκια. Όλα τα ζωάκια άρχισαν να βγάζουν κραυγές χαράς.

ΤΕΛΟΣ

 

ΠΕΝΤΕ  ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ:

Αγκίστρι, Βυθός, Φώκια, Εθελοντής, Πειρατής

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2023-2024

 

Αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης σχολικού έτους

Την Πέμπτη 13/6/2024 κατά την τελευταία ημέρα μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας η τελευταία αποχαιρετιστήρια γιορτή μας. Η γιορτή αυτή ήταν ένα happening βασισμένο σε αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια, τραγούδια που αγαπήσαμε ολόκληρη την χρονιά και χορούς.

Την Παρασκευή 14/6/2024, τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς, οι μικροί μας μαθητές παρέλαβαν μια τσάντα με φακέλους, εργασίες και ενθύμια από το Σύλλογο Διδασκόντων του νηπιαγωγείου μας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ1 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ2 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ6

Ευχαριστούμε την κυρία Νίκη, που έφτιαξε μόνη της την πινιάτα παγωτό. Συγχαρητήρια στην Μαριαλένα και στον Παναγιώτη, που κατάφεραν να την σπάσουν.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ3ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ9 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ10

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ13 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ14 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ8

Πρόγραμμα ομαλής μετάβασης: Επίσκεψη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Την Δευτέρα 3/6/2024 επισκεφτήκαμε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης των νηπίων στην Α΄ τάξη του Δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ τις δασκάλες της Α΄ τάξης, αλλά και την διευθύντρια για την πολύ ωραία υποδοχή, την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου….και φυσικά για τα νόστιμα κεράσματα!!!!!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ1 ΜΕΤΑΒΑΣΗ2ΜΕΤΑΒΑΣΗ4ΜΕΤΑΒΑΣΗ6

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την Δευτέρα 20/5/2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της σχολικής μονάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης με τα πόδια. Η δράση είχε σχέση με την παγκόσμια ημέρα Μουσείων (18/5).

ΜΟΥΣΕΙΟ1 ΜΟΥΣΕΙΟ2 ΜΟΥΣΕΙΟ3.3