Γλυκό μου νηπιαγωγείο σε χαιρετώ!

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή μας αποχαιρετιστήρια γιορτή. Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας μας τίμησε με την παρουσία του. Τα παιδιά μας χάρηκαν πάρα πολύ, που ο Σύλλογος τα ευχαρίστησε για την προσπάθεια, που έκαναν όλη τη χρονιά να συγκεντρώσουν πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και άλλου υλικού.

Οι μικροί μαθητές μας χόρεψαν και τραγούδησαν καλοκαιρινά τραγούδια, απήγγειλαν τα ποιήματά τους, φόρεσαν τα αποχαιρετιστήρια καπέλα τους, φωτογραφήθηκαν με το ενθύμιο του νηπιαγωγείου και το δώρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Φυσικά, στο τέλος τα παιδιά έφαγαν τα γλυκά και αλμυρά κεράσματα και ήπιαν τους χυμούς και τα αναψυκτικά που έφεραν οι γονείς από το Σύλλογο.

Η συγκίνηση για τα παιδιά που θα πάνε στην Α΄τάξη του Δημοτικού ήταν πολύ μεγάλη από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Άλλη μία δημιουργική και όμορφη χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας για την άψογη συνεργασία καθ΄ όλη τη σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!

Καλή αρχή στα μεγάλα μας παιδιά, που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στην Α΄ τάξη του Δημοτικού!

Με υγεία να ξανανταμώσουμε με τους μικρότερους μαθητές το Σεπτέμβριο!

Καλό Καλοκαίρι

Καλές Διακοπές

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ2 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ1 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ3

γιορτη1 γιορτη2 γιορτη3

γιορτη4 γιορτη5 γιορτη6

γιορτη7 γιορτη8

 

Δεν φοβάμαι το Δημοτικό!

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 η σχολική μας μονάδα επισκέφτηκε το κοντινό μας 7ο Δημοτικό Σχολείο στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.

Ο μικρός περίπατος αλλά και η επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο ενθουσίασαν τα παιδιά. Η διευθύντρια  κυρία Νεκταρία του σχολείου μας προσέφερε γλυκά κεράσματα. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους χώρους του δημοτικού σχολείου και παρακολούθησαν την διδασκαλία στην Α΄τάξη. Η δασκάλα κυρία Μαρία αφού μίλησε για το μάθημα της Γλώσσας, παρότρυνε τα παιδιά να γράψουν το όνομά τους στον πίνακα.

Όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα, τα μεγαλύτερα αδέρφια των μαθητών μας από άλλες τάξεις, ήρθαν να μας χαιρετήσουν. Η συγκίνηση πάντα είναι μεγάλη όταν βλέπουμε ειδικά τα παιδιά της ΣΤ τάξης να μιλάνε στις κυρίες του νηπιαγωγείου, γιατί καμαρώνουμε για την πρόοδο των παλιών μας μαθητών!!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ1 ΜΕΤΑΒΑΣΗ3 ΜΕΤΑΒΑΣΗ4 ΜΕΤΑΒΑΣΗ5ΜΕΤΑΒΑΣΗ6ΜΕΤΑΒΑΣΗ7

Takorama 2023: Κυρία θέλω να το ξαναδώ!

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ και ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος καθώς οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπόρεσαν  να υλοποιηθούν ήταν  πάρα πολλές με την αφορμή των ολιγόλεπτων ταινιών κινουμένων σχεδίων. Τέθηκαν προβληματισμοί, δόθηκαν ευφάνταστες απαντήσεις, αποτυπώθηκαν οι εντυπώσεις σε ζωγραφιές, δόθηκαν  νέοι τίτλοι στις ταινίες, χόρεψαν με τις μουσικές, που τις συνόδευαν. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της αγαπημένης τους ταινίας, αν και ήταν σε δίλημμα ποια να ψηφίσουν, τελικά με συντριπτική πλειοψηφία,  διάλεξαν την ταινία Μόμπιλε (Mobile), γιατί είναι “αστεία”.

2023 05 15 17 16 29 window png 33428 takorama fb post 2023

To Takorama, το διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά σε όλον τον κόσμο, επιστρέφει και φέτος στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΕΚΟΜΕ.  Το φεστιβάλ προσφέρει ταινίες κινουμένων σχεδίων χωρίς λόγια, ελεύθερα προσβάσιμες και χωρίς διαφημίσεις, μαζί με συνοδευτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες διαθέσιμες σε 21 γλώσσες. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διοργανώνεται από τη γαλλική ΜΚΟ «Films Pour Enfants», μέλος της Μεσογειακής Ομάδας της Συμμαχίας UNESCO MIL Alliance. 

fpe home logo unesco patronage logo

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν νέες ταινίες, νέες ιστορίες και νέα οπτικά περιβάλλοντα, να πουν τη γνώμη τους, και να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους ταινία.

Πέρα από την κινηματογραφική και καλλιτεχνική παιδεία, το Takorama έχει ως στόχο να επιβεβαιώσει την εκπαιδευτική διάσταση του κινηματογράφου, τοποθετώντας τον παράλληλα με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική ως μια αξιόπιστη πηγή εποπτικού και υποστηρικτικού μέσου στα σχολικά μαθήματα στην τάξη. Επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν κινούμενες εικόνες, όχι μόνο για την ψυχαγωγία τους αλλά και ως ένα εργαλείο επικοινωνίας.  

Η Ελλάδα ήταν η 2η χώρα στον κόσμο σε συμμετοχή στο Takorama 2022, το οποίο παρακολούθησαν συνολικά 154.912 άτομα από 96 χώρες, στην μεγάλη πλειοψηφία τους παιδιά.

Μερικές από τις ζωγραφιές και τους προβληματισμούς.

16855456542991154 16855457095951155 16855456258941153 1685545599808