Πρόγραμμα 1ου Υποχρεωτικού τμήματος

Σε αυτή τη σελίδα του BLOG μας , παρουσιάζονται οι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

των παιδιών του 1ου Υποχρεωτικού  Τμήματος

(ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ: ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ)


Ξεκινήσαμε με χαρά τη νέα μας σχολική χρονιά!

Για να είμαστε, όμως πιο οργανωμένοι και σωστοί μέσα στην τάξη μας, συζητήσαμε και φτιάξαμε παρέα με τα παιδιά τον » Νούλη, τον Κανονούλη».

Ο Νούλης είναι στην τάξη μας και μας θυμίζει όλους τους κανόνες συμπεριφοράς, όπως ότι δεν τρέχουμε, δε χτυπάμε άλλα παιδάκια, ακούμε την κυρία προσεχτικά, σηκώνουμε το χέρι μας όταν θέλουμε να πούμε κάτι κ.α.

Μιλήσαμε για τον εαυτό μας, για το πρώτο γράμμα απ’ το όνομά μας, το σχεδιάσαμε με τουβλάκια, με ζωγραφική και φυσικά προσπαθήσαμε να φτιάξουμε και τον εαυτό μας.

________________________________________________

1  ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ

   Πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και στην ανατροφή μας παίζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α      Σ Α Σ      Π Ο Λ Λ Α ! ! !

Κι επειδή δεν μπορούμε να σας καλέσουμε στο σχολείο , λόγω κορωνοϊού, σας αφιερώνουμε αυτά τα τραγουδάκια.

________________________________________________

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ!

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ, ΕΙΔΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΈΥΚΟ ΛΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ  ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ.

________________________________________________

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»
ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ  ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ,ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑ, ΛΥΠΗ, ΦΟΒΟΣ Κ.Α.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ , ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ .
________________________________________________

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ » ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ». ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ, ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΤΟΥΙΤΙ». ΓΡΑΨΑΝΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟΥ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ:
» ΕΧΩ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΚΙ ΟΛΟ ΡΙΧΝΩ ΚΑΤΙΤΙ,
ΟΣΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ,
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ.
ΜΑ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Τ ΑΔΕΙΑΣΩ,
ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΘΕ Ν ΑΓΟΡΑΣΩ.
ΤΙ ΕΙΜΑΙ?»

___________________________________________

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΤΗ ΦΩΝΟΥΛΑ «Φ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ.
ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΥΠΩΜΑΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΠΟΡΑ . ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ «O Ο ΓΕΩΡΓΟΣ» KAI ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟ, ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ . ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΨΑΜΕ ΤΑ ΚΥΠΕΛΑΚΙΑ, ΕΠΕΙΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.
ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΑΣ,ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΜΑΣ , ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΑΦΟΥ ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ.

Το θέμα της σποράς ολοκληρώσαμε με το αγαπημένο μας τραγούδι » Ο γεωργός » ,το οποίο ζωγραφισαμε ανα ομάδες , το τραγουδήσαμε και σας το παρουσιάζουμε!!