ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μμ σας καλούμε στο νηπιαγωγείο μας για την καθιερωμένη πρώτη μας συνάντηση γνωριμίας κι ενημέρωσης πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον σκοπό, το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε

Free Boys And Girls At School Clipart

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-23

kids g4786120b6 1280

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-09-2022 στις 09.15 π.μ. 

Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ξεκινούν οι Εγγραφές στο σχολείο μας!

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις φετινές εγγραφές στα σχολεία της χώρας με διάρκεια από 1 Μαρτίου 2022 έως και τις 30 Μαρτίου 2022 και η ηλεκτρονική αίτηση από τους κηδεμόνες γίνεται στο https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα νηπιαγωγεία η φοίτηση είναι δίχρονη υποχρεωτική και εγγράφονται νήπια και προνήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2017 έως 31-12-2018.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

1-20 Μαρτίου 2022:  11.00-12.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2741071661 (11.00- 12.00)

Η περιφέρεια του 14ου Νηπιαγωγείου περικλείεται από τις οδούς:

Αισώπου, Αγίου Σπυρίδωνος, Λουτρακίου, Λεωφόρος Αθηνών έως την συμβολή της με τη λεωφόρο Ιωνίας και λεωφόρος Ιωνίας από Λουτρακίου έως τέλος (μονοί αριθμοί).

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει αποδεκτή θα πρέπει να προσκομιστούν στη σχολική μονάδα τα παρακάτω δικαιολογητικά

α)Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή

β) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

γ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο .

Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (7.45-8.00) δύναται να εγγράφονται οι μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα, ενώ ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Η εγκύκλιος για εγγραφή στα Νηπιαγωγεία (pdf)

Η εγκύκλιος επαναφοίτησης στα Νηπιαγωγεία (pdf)