Διάκριση για τους Ταπερίστας του 14ου Νηπιαγωγείου!

Screenshot 11 2

Η “Ημέρα Δεκατιανού” είναι μια δράση που φιλοξενήθηκε από τα Νηπιαγωγεία του Δικτύου “Ταπερίστας” στις 4 Απριλίου. Οι μαθητικές ομάδες και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν ως «αποστολή» την προετοιμασία και παρουσίαση ενός δεκατιανού το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις της βιώσιμης διατροφής. Το βιώσιμο δεκατιανό τους δηλαδή θα πρέπει να περιέχει, όσο γίνεται, προϊόντα

τοπικά
βιολογικά
μη επεξεργασμένα
υγιεινά
σε ποσότητα αντίστοιχη με τις ανάγκες τους
χωρίς συσκευασία μιας χρήσης για μεταφορά και φύλαξη 

 Οι  παραπάνω προϋποθέσεις αλλά και επιπλέον στοιχεία όπως μία φωτογραφία του δεκατιανού, το όνομα που έδωσαν οι μαθητές σε αυτό, το όνομα του σχολείου κ.τ.λ., καταγράφηκαν από τη μαθητική ομάδα στην «Ταυτότητα Δεκατιανού»

ΔελτίοΤαυτότηταςΔεκατιανού 14ο ΝΓ Χανίων 1 page 0001

Αποφασίσαμε λοιπόν, στο πλαίσιο του προγράμματος για την Παιδεία στα Μέσα στο οποίο συμμετέχουμε, να γυρίσουμε ένα βίντεο για την παρουσίαση μας ώστε να το μοιραστούμε με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές με καταιγισμό ιδεών, προβληματισμό και διάλογο, σκέφτηκαν και επέλεξαν την ιδέα που ήθελαν να γίνει σενάριο, το δόμησαν βασισμένο στις ενότητες του χωροχρόνου (πού και πότε;), του ήρωα/χαρακτήρα ( ποιος και γιατί;) και της δράσης (τι και πώς;). Αφού έγινε σύνδεση λόγου και εικόνας με μικρές προτάσεις και απλή σύνταξη, μοίρασαν αρμοδιότητες, επιμελήθηκαν τα σκηνικά και τη φωτογράφιση, επέλεξαν μουσική επένδυση και άρχισαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών να γυρίζουν το βίντεο, σύμφωνα με τη ροή του σεναρίου. Το βίντεο όπως θα διαπιστώσετε ήταν φανερά επηρεασμένο από γνωστή τηλεοπτική σειρά η οποία ενέπνευσε τους μαθητές μας.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης και μετά την παρουσίαση όλων των σχολείων, διενεργήθηκε δημοσκόπηση για την ανάδειξη του πιο «Αξιοζήλευτου Δεκατιανού». Το 14ο Νηπιαγωγείο απέσπασε την 1η θέση και ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος!

 

338950433 185939050873917 4952157689364668456 n

Και ο τιμητικός έπαινος που έλαβε το σχολείο μας! Καμαρώνουμε και συνεχίζουμε..

Screenshot 11 2