22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Screenshot 25 1

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, είναι ένα σημαντικό γεγονός που μας υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας και διατήρησης των υδάτινων πόρων μας. Έχοντας την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τη σημασία του νερού είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος, οργανώσαμε στο νηπιαγωγείο μας ειδική δράση σε συνεργασία με τους συμμαθητές μας από τα σχολεία που συμμετέχουν μαζί μας στο eTwinning έργο “R.E.N.T. to save the planet #eTw4Future”, πτυχή του οποίου είναι και η ορθή διαχείριση του νερού.

Οι μαθητές, όντας εξοικειωμένοι με τις τακτικές εξοικονόμησης νερού που αποτελούν πτυχή του προγράμματος, ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους και ενημερώθηκαν μέσα από βιβλία και πληροφορίες στο διαδίκτυο για τις διάφορες χρήσεις του νερού και την ανάγκη διατήρησής του. Το αποτέλεσμα της ταυτόχρονης δράσης μας ήταν η δημιουργία συνεργατικής ψηφιακής αφίσας ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πατήστε στην εικόνα και αγγίξτε με τον κέρσορα κάθε σταγόνα για να διαβάσετε τα συνθήματα των σχολείων.

Screenshot 25 1

Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε την άσκοπη σπατάλη του νερού; Οι επιλογές πολλές! Μπροστά στις τρομακτικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης που απειλεί το περιβάλλον, η τήρηση τους είναι μονόδρομος… Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις συμβουλές των παιδιών

Screenshot 24 1

Ομαδική εργασία των μαθητών μας

Viber 2023 03 26 09 57 23 384           Screenshot 26 1 

Screenshot 28  Screenshot 27

Τέλος, βρήκαμε ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τον 3d εκτυπωτή της τάξης μας για να δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας για εξοικονόμηση του νερού: ένα πώμα για μπουκάλια νερού, που θα μπορεί να ελέγχει τη ροή και να περιορίζει τη σπατάλη! Οι μαθητές μας το ζωγράφισαν και ο τρισδιάστατος εκτυπωτής μας το ζωντάνεψε!!!

poma 1

Όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους μας.