Διαδραστικό βίντεο για την Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου

1 a media network 8f0b2a002a1a03d76ace975ba4bb9854

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Αυτό το εργαλείο προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για
μάθηση, διασκέδαση και επικοινωνία. Ωστόσο, όπως και στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους μαθητές  μας από πιθανούς κινδύνους. Σε αυτούς επικεντρωθήκαμε κατά την προσέγγιση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη σημασία του

  • να μην αποκαλύπτουν τα ονόματά τους, τη διεύθυνσή τους, τον αριθμό του τηλεφώνου ή άλλες προσωπικές πληροφορίες σε αγνώστους στο Διαδίκτυο και να κατανοήσουν πως αυτές οι πληροφορίες πρέπει να παραμένουν ιδιωτικές και να τις μοιράζονται μόνο με τους γονείς τους ή με ενήλικες που εμπιστεύονται.
  • να είναι ευγενικοί και να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες
  • να επιλέγουν ασφαλείς ιστότοπους και εφαρμογές για να παίξουν, να μάθουν και να
    εξερευνήσουν, αποφεύγοντας να κάνουν κλικ σε αναδυόμενα παράθυρα ή διαφημίσεις που μπορεί να εμφανιστούν, καθώς αυτά μπορεί να περιέχουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή να μεταφέρουν ιούς και κακόβουλο λογισμικό.
  • να μην απαντούν σε μηνύματα ή αιτήματα φίλων από άγνωστα άτομα στο Διαδίκτυο αλλά να επικοινωνούν μόνο με ανθρώπους που γνωρίζουν στην πραγματική ζωή.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Εθνικό Δίκτυο για την Παιδεία στα Μέσα,
ενθαρρύναμε τα παιδιά να δημιουργήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να διαμοιραστούν τη νέα γνώση που αποκτήθηκε μέσα από ένα διαδραστικό βίντεο. Οι μαθητές μας
παρακολούθησαν βίντεο για τα προσωπικά δεδομένα που δημιουργήθηκε από
εκπαιδευτικό του σχολείου μας κατά την εκπόνηση της  διπλωματικής της εργασίας

interactive

και αξιοποιώντας συνεργατικές τεχνικές μάθησης όπως η εργασία σε ομάδες, ο καταιγισμός ιδεών, η συζήτηση και το παιχνίδι ρόλων κατέληξαν σε ερωτήσεις που με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών πρόσθεσαν στο βίντεο μέσω της εφαρμογής VideoAnt.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το διαδραστικό βίντεο.

Screenshot 44 1

Το συγκεκριμένο βίντεο λειτούργησε ως αξιολόγηση του βαθμού κατάκτησης της νέας
γνώσης και παρείχε την απαραίτητη ανατροφοδότηση όποτε ήταν απαραίτητο.

Ήταν μια πολύ δημιουργική και καινοτόμα δράση, την οποία τα παιδιά απόλαυσαν
ιδιαίτερα!