StudentsNcodeS: χρονιά κώδικα φέτος για το 14ο Νηπιαγωγείο!

b698f2d62_opt

Λίγα λόγια για το eTwinning έργο μας ΕΔΩ 


 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Η αφίσα και το logo του έργου που οι συνεργάτες μας ψήφισαν ως logo του έργου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εισαγωγικές δραστηριότητες χωρίς υπολογιστή

Η εισαγωγή των παιδιών στις βασικές έννοιες κωδικοποίησης έγινε για όλα τα σχολεία που συμμετέχουν με δραστηριότητες χωρίς την χρήση υπολογιστή. Χρησιμοποιήσαμε κώδικες για να ζωγραφίσουμε, να χορέψουμε, να φάμε, να σερφάρουμε, ακόμα και για ναεκδηλώσουμε την αγάπη μας!!! Όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Ακούσαμε το τραγούδι των Boston Dynamics και μιμηθήκαμε τις κινήσεις του ρομπότ

 

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού λόγω Covid-19 το Νοέμβριο του 2020, οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για να διερευνήσουμε τις γνώσεις τους σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο Ίντερνετ. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

 

Διοργανώσαμε webinar για τους γονείς με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βερονίκη Κωνσταντίνο, υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, καθώς και τρόπους ασφαλούς πλοήγησης. Παρουσιάσαμε επίσης την Πολιτική Ορθής Χρήσης του Διαδικτύου που εφαρμόζει το νηπιαγωγείο μας.

 

 

Σπάσε τον κώδικα και βρες την λέξη-κλειδί για το σερφάρισμα στο διαδίκτυο

 

Δραστηριότητες κωδικοποίησης με χρήση υπολογιστή

Εξοικειωθήκαμε με την κωδικοποίηση ακολουθώντας τα μαθήματα στην πλατφόρμα Code.org  και δοκιμάζοντας το εργαλείο κωδικοποίησης Tynker, αναπτύσσοντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.

 

Η Ώρα του Κώδικα για τους μικρούς μας Πράκτορες ΕΔΩ

 

Kodable!!!

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μας ζόρισε για τα καλά φέτος, εμείς όμως δεν πτοηθήκαμε! Στην διάρκεια της τηλεκπαίδευσης πειραματιστήκαμε με το Kodable, ένα πολύ ελκυστικό για τους μικρούς μαθητές μας εργαλείο κωδικοποίησης, το οποίο μάλιστα αναδείχθηκε το αγαπημένο τους!

 

Τόσο πολύ μας άρεσε που δημιουργήσαμε έναν οδηγό για τους φίλους μας!

 

Δημοσιεύτηκε σε ένα ebook που δημιουργήθηκε συνεργατικά και περιέχει τα αγαπημένα προγράμματα κωδικοποίησης όλων των Πρακτόρων του Κώδικα! Δείτε το ΕΔΩ

 

Κωδικοποιώντας τις σημαίες μας με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας Quiver

Μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές ήταν το Quiver, μια εφαρμογή χρωματισμού επαυξημένης πραγματικότητας που δημιουργεί συναρπαστικές, καθηλωτικές εμπειρίες χρωματισμού ζωντανεύοντας σελίδες χρωματισμού! Βάψαμε τις σημαίες ή τις χώρες των εταίρων μας και ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι που τις παρακολουθήσαμε να κυματίζουν μπροστά μας!

Συνεργατική δράση κωδικοποίησης: αστεία αραχνούλα

Μια από τις πιο αστείες στιγμές του έργου ήταν όταν όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές συνδέθηκαν σε μια αίθουσα συσκέψεων Zoom και ζωγράφισαν μια αστεία αράχνη! Μας δόθηκε ένα πρότυπο και έπρεπε να σχεδιάσουμε την αράχνη μας σύμφωνα με το αποτέλεσμα ενός ψηφιακού ζάρια . Εδώ είναι μερικά δείγματα φωτογραφιών και ο σύνδεσμος του συνεργατικού μας ebook.

 


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Δημιουργία Monster Game

Δημιουργήσαμε ένα χαριτωμένο μικρό τέρας στην εφαρμογή ιστού Monster Maker αποκωδικοποιώντας ένα γονιδίωμα τεράτων!

https://blogs.sch.gr/14nipchan/files/2021/08/b6a2b4470.pdf

Κωδικοποίηση με το Robotizen

Κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές καθοδηγήθηκαν να κατεβάσουν την εφαρμογή Robotizen και να πειραματιστούν με αυτήν. Μερικοί από αυτούς το βρήκαν εύκολο, μερικοί άλλοι λίγο δύσκολοι. Αλλά όλοι τους το απόλαυσαν πραγματικά!!!

 

Συνεργατική ακροστιχίδα για την Ημέρα eTwinning