Τι θα λέγατε να ζήσουμε μια… διαστημική Τσικνοπέμπτη;
Στο Νηπιαγωγείο μας φέτος ταξιδέψαμε στο διάστημα με ρομπότ, φαντασία και… σουβλάκια που «πετούσαν» σαν να βρισκόμασταν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας!
Τα παιδιά κατασκεύασαν στολές ρομπότ από ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά και μεταμορφώθηκαν σε μικρά ρομπότ που ταξιδεύουν στο διάστημα. Φώτο εδώ.

Στο χορευτικό τους ταξίδι συνάντησαν δύο νέα ρομπότ, τον Μπομπομπότ και τη Μπιμπιμπότ, που δεν είχαν καλές σχέσεις. Η έλλειψη συνεργασίας τους δημιουργούσε προβλήματα στην «αποδοτικότητα» τους.

Τα παιδιά ανέλαβαν δράση! Μέσα από συζήτηση και παιχνίδι ρόλων βοήθησαν τα δύο ρομπότ να συνεργαστούν και να έρθουν πιο κοντά. Και φυσικά, αυτό το γιορτάσαμε χορεύοντας όλοι μαζί με το τραγούδι «Ο γάμος των ρομπότ»!
Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια προγραμματισμού: ένα παιδί γινόταν ρομπότ και το άλλο προγραμματιστής, δίνοντας σαφείς εντολές για να κινηθεί και να χορέψει. Έτσι, καλλιεργήσαμε τη λογική σκέψη, τη συνεργασία και τη σωστή διατύπωση οδηγιών με διασκεδαστικό τρόπο.
Και επειδή Τσικνοπέμπτη χωρίς… τσίκνα δεν γίνεται, τα παιδιά κατασκεύασαν μπαρμπεκιού και ψησταριές για το διαστημικό μας γλέντι. Άλλωστε, όπως είπε και ένας μαθητής μας:
«Τσικνοπέμπτη χωρίς λουκάνικα δεν έχει, κυρία!»
Μια μέρα γεμάτη φαντασία, δημιουργία, συνεργασία και… διαστημική τσίκνα!









