Ηλεκτρονική τάξη eme και “Ατομική & Οικογενειακή ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού”

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης που θα μας δώσει την ευκαιρία στην παρούσα φάση να επικοινωνούμε και να συνεργαστούμε. Στόχος είναι να υποστηριχτεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου με δραστηριότητες στο σπίτι με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας. Επίσης, μέσα από αυτήν την επικοινωνία μπορείτε να σχολιάζετε, να λέτε τις ιδέες σας και να συμμετέχετε πιο ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολείο μας λειτουργεί πάντα με την ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων και εύχομαι και αυτή τη σχολική χρονιά να επιτύχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Καλή αρχή, λοιπόν, με θέμα «Οικογενειακός Σχεδιασμός – Ατομική & Οικογενειακή ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού».

Το διάστημα αυτό στην τάξη μας το θέμα που επεξεργαζόμαστε είναι ένα φυσικό φαινόμενο, ο σεισμός.  Αφού ανέφεραν οι μαθητές τις γνώσεις τους για το θέμα και αναζητήσαμε πληροφορίες γι’ αυτό στο διαδίκτυο, προετοιμάσαμε το σχέδιο ετοιμότητας της τάξης μας σε περίπτωση που ζήσουμε ένα σεισμό στη διάρκεια του σχολείου.

Η συμμετοχή σας στη δράση αυτή είναι να κάνετε ένα οικογενειακό συμβούλιο όλα τα μέλη  και να προετοιμάσετε  και ένα οικογενειακό αντισεισμικό σχέδιο. Θα σας βοηθήσει πολύ να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και να ενημερωθείτε σχετικά με το τι μπορεί να προετοιμάσει μια οικογένεια για να αντιμετωπίσει ένα σεισμό.

https://www.fireservice.gr/el/-/se-periptose-seismou

Καταγράψτε τις αποφάσεις σας στο φύλλο που σας δίνεται παρακάτω και ο μαθητής θα μας το παρουσιάσει στην τάξη.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία

Η Νηπιαγωγός

Λαζάρου Θεοδώρα